Αρχική | Αθλητικά | Υπόθεση για τρεις είναι πλέον o φετινός τίτλος της Super League

Υπόθεση για τρεις είναι πλέον o φετινός τίτλος της Super League

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υπόθεση για τρεις είναι πλέον o φετινός τίτλος της Super League

Υπόθεση για τρεις είναι πλέον o φετινός τίτλος της Super League. Ο ΠΑΟΚ, υπό το βλέμμα 29.000 φίλων του, επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, μετά τη σημερινή της νίκη, έπιασε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση, με 50 βαθμούς αμφότεροι, και απέχει μόλις δύο πόντους από τους «πράσινους»Ο «δικέφαλος» του Βορρά προηγήθηκε στο σκορ με εκπληκτικό γκολ του Γκαρσία στο 60', ο Σισέ ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ το τελικό 2-1 έκανε ο Μουσλίμοβιτς στο 68’.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν η ομάδα που μπήκε πιο ψυχωμένα στο παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα την πρώτη ευκαιρία της μόλις στο 2’.
Ο Βιεϊρίνια από δεξιά απέφυγε πολύ ωραία τον Σπυρόπουλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
 Στη συνέχεια, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να λείπουν οι μεγάλες φάσεις και να αφθονούν οι δυνατές μονομαχίες.
Η επόμενη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σάντος ήρθε στο 22’ με ένα σουτ έξω από την περιοχή του Φωτάκη, που δεν ανησύχησε όμως τον Τζόρβα.
Τρία λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν μία… ανάσα από το 0-1, όταν το απευθείας φάουλ του Καραγκούνη τράνταξε το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Μετά το 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός, χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά με πίεση ψηλά και σωστή τακτική, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν κινδύνεψε καθόλου από τον προβληματικό στο πρώτο μέρος ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα, αλλά ήταν φλύαρος και προβλέψιμος στο παιχνίδι του.

Η ομάδα του Νιόπλια στο 36’ απείλησε με το σουτ του Βύντρα, μετά την ασίστ του Καραγκούνη, που όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Δευτερόλεπτα πριν από τη συμπλήρωση των 45 λεπτών του πρώτου μέρους, ο Βιεϊρίνια μετά από ατομική προσπάθεια έβγαλε τη σέντρα, ο Εντίνιο έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Σάντος μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε αρκετά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Η πίεση των παικτών του «δικέφαλου» του Βορρά μετουσιώθηκε σε γκολ στο 60’, κι αφού τρία λεπτά νωρίτερα ο Τζόρβας είχε αποκρούσει σωτήρια την κεφαλιά του Ιβιτς.
Ο Πάμπλο Γκαρσία, με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Τζόρβα, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ.
Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες της Τούμπας, ο «συνήθης ύποπτος» χτύπησε για λογαριασμό του «τριφυλλιού»Ο Τζιμπρίλ Σισέ, περί ου ο λόγος, μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη στο πρώτο δοκάρι, πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα και με άψογο πλασέ έφερε εκ νέου το σκορ στα ίσα.

Στο 67΄, ο Χαλκιάς έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης από βαθιά μπαλιά στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας, ο Μουσλίμοβιτς με άψογο κατέβασμα της μπάλας και πλασέ πέτυχε το 2-1.
Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έπαιξε τα ρέστα του, προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Στο 80’, μάλιστα, η ομάδα του Νιόπλια είχε μεγάλη ευκαιρία, αρχικά με τον Σισέ και στη συνέχεια με τον Χριστοδουλόπουλο για να κάνει το 2-2.

Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού δεν βρήκαν στόχο  και δύο λεπτά αργότερα ο Νίνης (δεν έπιασε καλά το σουτ), με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη με 2-1, βάζοντας φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Κίτρινες: Κοντρέρας, Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς - Βύντρα, Λέτο, Σαριέγκι
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Εντίνιο (53΄ Μουσλίμοβιτς), Σορλέν (88΄ Κριστιάνο), Μαλεζάς, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90΄ Τσιρίλο), Ιβιτς
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (79΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης (71΄ Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο