Αρχική | Πολιτική | Καταχειροκροτήθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Καταχειροκροτήθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Καταχειροκροτήθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κ. Σαμαράς  μίλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στη "βάση" μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές. Στο πλευρό του ήταν φυσικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη. Το παρών έδωσε και ο τέως πρωθυπουργός κ. Κωστας Καραμανλής.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καταχειροκροτούμενος, μίλησε για το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία.
Είπε ότι σχεδιάζει ανοιχτό  κόμμα με τέσσερις βασικές αρχές: ελευθερία, δικαιοσύνη, ισονομία και  ανταγωνιστικότητα παντού.

Στη συνέχεια προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι καθυστέρησε αδικαιολόγητα να πάρει μέτρα και όταν τα πήρε έκανε λάθη. 
Παράλληλα, χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν θα πρέπει να πάρουμε μόνοι μας τα μέτρα ή αν θα περιμένουμε να τα επιβάλλει η ΕΕ. "Τα μέτρα θα πρέπει να περικόψουν τη δημόσια σπατάλη και όχι τις ανάγκες των πολλών", είπε ο κ. Σαμαράς, και τόνισε ότι "Τα μέτρα ήταν αναγκαία και  έπρεπε να ληφθούν ακριβώς μετά τις  εκλογές στις 5 Οκτώβρη. Τα μέτρα  είναι εξουθενωτικά και άδικα" . Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που προσφύγη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που χαρακτήρισε ως "αντιευρωπαϊκή λύση".

Όσον αφορά τη συναίνεση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη χώρα και όχι την κυβέρνηση.Σχετικά με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του δεν έχει τίποτα να κρύψει, αλλά προειδοποίησε ότι θα θιγούν ζητήματα για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και για κάθε περίοδο διακυβέρνησης.

"Κρεμάμε στα μανταλάκια των ξένων χώρων ό,τι μας εκθέτει σαν χώρα. Τέτοια ώρα είναι  λάθος η εξεταστική..εμείς δεν  φοβόμαστε κανένα" σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, δηλώνοντας την αντίθεσή του, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να πολιτογραφούμε αυτόματα όποιους μπαίνουν παράνομα στην χώρα χωρίς να τους ενσωματώνουμε. Ενσωμάτωση σημαίνει να τους εντάσσουμε στην ημετέρα παιδεία».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο