Αρχική | Οικονομία | Θα ζητήσουμε επειγόντως νέο δάνειο 10 δις. ευρώ

Θα ζητήσουμε επειγόντως νέο δάνειο 10 δις. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θα ζητήσουμε επειγόντως νέο δάνειο 10 δις. ευρώ

Εντός των επόμενων 10 ημερών αναμένεται να εκδοθεί το νέο 10ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου με στόχο την άντληση 5 δισ. ευρώ, την ώρα που το κλίμα στις αγορές παραμένει αρνητικό.
Αν και η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει πως δεν υπάρχει ακόμα η σχετική απόφαση, πληροφορίες δημοσίευσαν και οι Financial Times επικαλούμενοι τραπεζικές πηγές.
Το νέο ομόλογο αναμένεται να είναι κοινοπρακτικό, μετά και την επιτυχία που σημείωσε το 5ετές κοινοπρακτικό στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και αντλήθηκαν 8 δισ. ευρώ.
Στόχος του Δημοσίου είναι να καλύψει το 70% των δανειακών αναγκών (συνολικά 54 δισ. ευρώ για το 2010) μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Ήδη, έχει καλύψει το 25% των αναγκών (13,6 δισ.), ενώ το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου οι δανειακές ανάγκες προσεγγίζουν τα 24 δισ. ευρώ.

Πάντως, το κλίμα στις αγορές παραμένει αρνητικό για την Ελλάδα, εν αναμονή και της ανακοίνωσης του ευρω-πακέτου στήριξης. Την Παρασκευή, το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων έκλεισε στις 330 μονάδες βάσης περίπου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο