Αρχική | Επιχειρήσεις | Ασφάλειες | Ασπίς Πρόνοια: Αποζημιώσεις 50.000 ευρώ σε βάθος… δεκαετίας

Ασπίς Πρόνοια: Αποζημιώσεις 50.000 ευρώ σε βάθος… δεκαετίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ασπίς Πρόνοια: Αποζημιώσεις 50.000 ευρώ σε βάθος… δεκαετίας

Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες με την κυβέρνηση. Αρχικά διότι αποφασίστηκε η κατάργηση της ΕΠΕΙΑ, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή... διαβούλευση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, και αφετέρου επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει συνεγγυητικό Κεφάλαιο για τον κλάδο ζωής, στο οποίο θα εισφέρουν οι εταιρείες (και τελικά οι ασφαλισμένοι μέσα από αυξήσεις στα ασφάλιστρα), προκειμένου να βρεθούν λεφτά και με αναδρομική κάλυψη να αποζημιωθούν οι πελάτες  της Ασπίς Πρόνοια.
Η κυβέρνηση προτίθεται να καλύψει μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ κάθε πελάτη της Ασπίδας, εκτιμώντας πως ο κύριος όγκος αυτών (περί τους 130 χιλιάδες) δεν έχει υψηλότερες απαιτήσεις. Υπάρχουν, όμως, άλλοι δέκα χιλιάδες πελάτες που έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις και τους οποίους η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι δεν καλύπτει.

Και πάλι, όμως, το να μαζευτούν στο Συνεγγυητικό 350 εκατ. ευρώ, όσα εκτιμά ο επόπτης χαρτοφυλακίων ότι είναι η «τρύπα» στην Ασπίδα, θα χρειαστεί να περάσουν πάνω από 10 χρόνια: το 2009, η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου ζωής στην Ελλάδα ήταν 2,4 δισ. ευρώ. Εάν αποφασιστεί η «εισφορά» στο συνεγγυητικό να είναι 1%, τότε θα μαζεύονται ετησίως περί τα 24-25 εκατ. ευρώ. Οπότε, για να μαζευτούν τα 350 εκατ. ευρώ με αυτό το ρυθμό, θα χρειαστεί να περάσουν 14-15 χρόνια.
Εκτός εάν το Ελληνικό Δημόσιο εκτιμά ότι ο κάθε ασφαλισμένος της Ασπίδος θα φάει καμιά δεκαριά χρόνια στα δικαστήρια μέχρι να πάρει τα λεφτά του...

Στο μεταξύ, τη παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της Ασπίδος Παύλου Ψωμιάδη με την κατηγορία της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης. Η υπόθεση αφορά την εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε ο Π. Ψωμιάδης στην ΕΠΕΙΑ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ την 21.02.2010, 11:37
avatar
Οταν ο εποπτης λεει οτι υπαρχει ανοιγμα 350 εκ. αφορα στην περιπτωση που ολοι οι ασφαλισμενοι θα απαιτουσαν αμεσα την πληρωμη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ την ιδια στιγμη..
Αυτο ομως δε θα πρεπει να συμβει, γιατι το μεγαλυτερο μερος των συμβολαιων δεν ειναι ληξιπροθεσμα και απαιτητα..Καταληγουμε λοιπον στη λυση της μεταφορας σε ασφαλιστικες εταιρειες των συμβολαιων αυτων μαζι με τον αποθεματικο που τους αναλογει..
Το αποθεματικο το υπαρχον υπερκαλυπτει τις απαιτησεις του 90% των ασφαλισμενων..αν αυτοι απαιτουσαν τα χρηματα τους...
Οπως κ εσεις γραφετε τα μεχρι 50.000.- συμβολαια αφορουν στην πλειονοτητα..και αυτα δεν εχουν απαιτησεις πανω απο το συνολικο ποσο των 150 εκ.ευρω. και το οποιο αντιστοιχει σε ηδη υπαρχον αποθεματικο..
Αρα για ποιο βαθος δεκαετιας μιλουμε..Βεβαιως, οπως λετε τα αλλα συμβολαια τα μεγαλυτερα εχουν το προβλημα..αλλα κ εκει υπαρχει λυση..
που με τη βοηθεια ανθρωπων του χωρου που ασχολουνται και εχουν προτασεις και με τη δικη σας επαγρυπνηση και ενημερωση μπορουν να ικανοποιηθουν...σιγουρα ομως οχι ρευστοποιωντας την ακινητη περιουσια..Αυτο δεν ειναι λυση..αυτο δινει λεφτα σε μεσαζοντες..και στις διαδικασιες..
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο