Αρχική | Κόσμος | 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο τουριστικό νησί Μαδέρα

25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο τουριστικό νησί Μαδέρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο τουριστικό νησί Μαδέρα

Καταστροφικές πλημμύρες στη Πορτογαλία, όπου χάθηκαν 25 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι, οι οποίοι νοσηλεύονται, ενώ υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. Επισήμως 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ρούι Περέιρα. Η Μαδέρα αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν τουρίστες μεταξύ των θυμάτων.

«Ο μόνος αριθμός που έχω, ο οποίος προέρχεται από την εθνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, είναι 25 νεκροί», δήλωσε ο Περέιρα, καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στη Μαδέρα, και συνέχισε "Θα κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση των αναγκών που υπάρχουν στην περιοχή για να δούμε τί πρέπει να γίνει. Εξετάζουμε επίσης το ενδεχόμενο να κηρύξουμε ότι αντιμετωπίζουμε κατάσταση φυσικής καταστροφής και να ζητήσουμε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης".  Βαθύτατα συγκλονισμένος από το μέγεθος της καταστροφής δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σόκρατες, ενώ οι πορτογαλικές αρχές δεσμεύτηκαν για διοργάνωση άμεση αποστολής βοήθειας στην περιοχή. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της Κλιματικής Αλλαγής είναι πια ορατά και θα τα αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο