Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Κόβουν δρομολόγια οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Κόβουν δρομολόγια οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κόβουν δρομολόγια οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Με σκοπό να περιορίσουν την καθημερινή τους ζημία οι ακτοπλοϊκές εταιρείες περικόπτουν μέχρι και τα ήδη δρομολογημένα ταξίδια των επιβατηγών –οχηματαγωγών πλοίων τους.
Το βαρύ κλίμα συνοδεύεται από την εκ μέρους τους επιβολή  τσουχτερού επίναυλου 60 ευρώ για τα φορτηγά πλοία που διακινούνται με τα ελληνικά πλοία στην Αδριατική.

Ήδη η Κρήτη, αρχής γενομένης με τις δύο μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες Superfast Ferries και Minoan Lines, βιώνουν την θλιβερή πραγματικότητα. Οι εν λόγω εταιρείες, με σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ναυτιλίας, έκοψαν τα «περιττά» δρομολόγια. Η μεν Superfast Ferries ακύρωσε όλα τα 12 δρομολόγια του Σαββάτου μέχρι και τα μέσα Μαΐου, ενώ η Minoan Lines, που ήδη έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο του Ιταλού Emanouelle Grimaldi, δεν θα εκτελεί τα πρωινά δρομολόγια της Παρασκευής και τα μεσημεριανά της Κυριακής μέχρι και τον Μάιο.

Οι ακτοπλοικές εταιρείς εκτιμώντας σοβαρά την κατάσταση του κλάδου και της αγοράς είτε θα συνεχίσουν τη περαιτέρω ακύρωση των δρομολογίων των πλοίων τους είτε θα επανέλθουν στα παλιά τους δρομολόγια.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας αυτό εκτιμάται απίθανο αφού τα στοιχεία κίνησης και των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι πλήγμα για τα ταμεία τους, ενώ οι τσουχτερές τιμές των καυσίμων αποτελούν για αυτές σημαντικό σκόπελο – φέτος είναι κατά 65% ακριβότερες από πέρυσι.

Τέλος, η κρίση του κλάδου δεν φαίνεται να αγγίζει την Hellenic SeaWays η οποία θα δρομολογήσει στα Δωδεκάνησα το πλοίο «Βόγιατζερ» που μετατράπηκε από RO-RO σε ένα σύγχρονο και ασφαλές επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο και αναμένεται να μεταφέρει 1.500 επιβάτες και 500 Ι.Χ. ή 150 φορτηγά και 120 Ι.Χ αντίστοιχα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο