Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Γ. Παπανδρέου: Η επιβίωση της Ελλάδας κινδυνεύει

Γ. Παπανδρέου: Η επιβίωση της Ελλάδας κινδυνεύει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εν αναμονή του νέου πακέτου μέτρων και με τον 14ο μισθό να κρίνεται μέρα με την μέρα, το «Der Spiegel» αποκαλύπτει πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα δώσουν στην χώρα μας οικονομική βοήθεια 20 - 25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο ίδιο περιοδικό, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει σε δραματικούς τόνους πως η επιβίωση της Ελλάδας κινδυνεύει.

Σύμφωνα με το περιοδικό, που επικαλείται πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η βοήθεια θα χορηγηθεί σε δόσεις και σε συνδυασμό με την λήψη μέτρων. Θα αποτελείται από δάνεια και εγγυήσεις και η διεκπεραίωση των διαδικασιών θα γίνει από την γερμανική κρατική τράπεζα KfW.  Τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης θα συμμετέχουν αναλογικά, με την Γερμανία να δίνει περίπου το 20% του πακέτου, δηλαδή γύρω στα 5 δισεκατομμύρια.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτήρισε τις πληροφορίες του περιοδικού «μη σωστές».
«Όλοι γνωρίζουμε πως η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας.... Δεν ζητάμε χρήματα από την Γερμανία ακόμα και αν κάποιες φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι», δηλώνει στο «Spiegel» ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τα αναγκαία μέτρα. «Πρέπει να δούμε την κρίση σαν ευκαιρία», λέει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα πετύχει την μείωση του ελλείμματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
4.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο