Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Για τρομοκρατία και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο Ισημερινός

Για τρομοκρατία και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο Ισημερινός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την έντονη ενόχλησή της εξέφρασε η κυβέρνηση του Ισημερινού, καθώς η λατινοαμερικανική χώρα συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κρατών που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με τους κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το Κίτο χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση εντελώς «παράλογη».
Η λεγόμενη δύναμη οικονομικής δράσης (Financial Action Task Force, FATF), στην οποία συμμετέχουν κυβερνήσεις και περιφερειακές οργανώσεις, συμπεριέλαβε τον Ισημερινό, καθώς επίσης το Ιράν, την Αγκόλα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα) και την Αιθιοπία, σε έναν κατάλογο κρατών που θέτουν "κινδύνους" για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, η διεθνής οργάνωση, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν έχει "συνεργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο" και "δεν έχει δεσμευθεί στους διεθνείς κανόνες" για την καταπολέμηση "του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας".
Η απάντηση του Ισημερινού στην σχετική ανακοίνωση της FATF ήταν απλή και άκρως ξεκάθαρη: «Δεν δεχόμαστε διαταγές από αυτούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Ρικάρδο Πατίνιο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο