Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Lufthansa: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων

Lufthansa: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lufthansa: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων

Τα δύο τρίτα των πτήσεών της ακυρώνει η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, περίπου 800 πτήσεις την ημέρα, εξαιτίας της απεργίας που προκήρυξαν οι πιλότοι της.

«Έπειτα από τα απεργιακά μέτρα στα οποία κάλεσε το συνδικάτο Cockpit, η Lufthansa προσάρμοσε το πρόγραμμα των πτήσεών της από τη Δευτέρα 22 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου¬, περιλαμβανομένων «των δύο τρίτων των πτήσεων της Lufthansa που επηρεάζονται από την απεργία και ακυρώθηκαν προληπτικά», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία πραγματοποιεί περίπου 1.800 πτήσεις την ημέρα -εκ των οποίων 160 διηπειρωτικές-, αριθμος ο οποίος περιλαμβάνει ωστόσο και τις πτήσεις των περιφερειακών εταιρειών της, που δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.

Το συνδικάτο Cockpit κάλεσε τους πιλότους σε απεργία από τη Δευτέρα στις 00:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας) έως και την Πέμπτη στις 23:59 (00:59 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Τα «θερμά» σημεία θα είναι τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης (δυτικά), ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και του Μονάχου (νότια).
Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί 4.500 πιλότους του ομίλου στη Γερμανία, έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση διαδήλωσης το πρωί της Δευτέρας σε αυτά τα δύο αεροδρόμια.

Ο κατάλογος των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο (www.lufthansa.com).
Τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής είναι δυνατόν να επέλθουν ανάλογα με την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο