Αρχική | Επιχειρήσεις | Επιδοτήσεις | Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει επιδότηση κουφωμάτων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει επιδότηση κουφωμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει επιδότηση κουφωμάτων

Τις οριστικές προτάσεις του για τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων πρόκειται να ανακοινώσει στις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά και από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης. “Οι όποιες αλλαγές ανακοινωθούν, έγιναν για να υποστηρίξουν τη ρεαλιστική εφαρμογή του κανονισμού”, επισήμανε η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου, Μαργαρίτα Καραβασίλη. Όπως διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης και στόχος είναι ο νέος κανονισμός – με τον οποίο επιδιώκεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων – να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο μέσα στον ερχόμενο Μάιο.

“Αισιοδοξούμε πως θα είναι επιτυχής η διείσδυση των μέτρων, καθώς αφενός υπάρχει μία προφανής ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και δη τα ενεργειακά, αφετέρου ο ΚΕΝΑΚ αναβαθμίζει το ρόλο μηχανικών και αρχιτεκτόνων”, πρόσθεσε η κα Καραβασίλη. Επισήμανε δε πως, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος εκτιμά ότι η εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ, πέρα από τα οφέλη που θα επιφέρει με την εξοικονόμηση ενέργειας, θα αλλάξει ουσιαστικά την αγορά ακινήτων και θα αναθερμάνει την οικοδομική δραστηριότητα, δημιουργώντας ένα νέο τοπίο στις ποιοτικές κατασκευές.

Όσον αφορά τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και την ενεργειακή κατάταξη των κτηρίων, η κα Καραβασίλη τόνισε ότι “η αξιοπιστία της διαδικασίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του προγράμματος συνολικά”. Σχετικά με το κόστος της επιθεώρησης, η ίδια επεσήμανε ότι “υπάρχει το ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στο οποίο είχε καταλήξει η προηγούμενη κυβέρνηση”, αλλά ενδεχομένως να υπάρξει κάποια διαβάθμιση. “Ο επιθεωρητής θα ελέγχει όλο το σύστημα και ο ιδιοκτήτης οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να βελτιώσει το σπίτι του, θα ξέρει πόσο στοιχίζει, τι όφελος θα έχει και οδηγίες τεκμηριωμένες για το πώς να προχωρήσει στην ανακαίνιση”, σημείωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (αλλαγή κουφωμάτων κ.λπ.) η κα Καραβασίλη σημείωσε ότι “γίνεται προσπάθεια, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, να εφαρμοσθεί μία πολιτική επιδοτήσεων και φορο-απαλλαγών, στοχευμένη στα αδύνατα εισοδήματα, που είναι και εκείνα που διαβιούν στις χειρότερες συνθήκες, από άποψη κτιριακών υποδομών”.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

KARBOYNIARIS KOSMAS την 10.03.2010, 20:44
avatar
ala logia na agapiomaste.ego poy eimai anergos pateras 6 anilikon tekno kai ena tetrapligiko,poy perimena to kratos na mas stiriksi mas bazoyne perisotero sto loyki.'ESXOS'
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο