Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Πανεθνική προσπάθεια για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Πανεθνική προσπάθεια για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε «πανεθνική προσπάθεια» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη συζήτηση επερώτησης 14 βουλευτών του ΛΑΟΣ. «Το σύνθημα είναι "όλοι στον δρόμο", να πολεμήσουμε το έγκλημα. Την προσπάθεια αυτή αξίζει να τη στηρίξουμε όλοι, γιατί αφορά όλους.

Είναι πανεθνική προσπάθεια», είπε και ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς τις κατευθύνσεις της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Για το πρώτο θέμα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερη κατάσταση και στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα και πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν αλλού πιέσεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα περάσετε από δω. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα περάσουν. Αναφέρομαι στα κυκλώματα, που διακινούν ανθρώπους».

Ανακοίνωσε ότι είδε τον Τούρκο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και έστειλε επιστολή στον Τούρκο ομόλογό μου για συνάντηση, ώστε «επιτέλους, να πάρουμε αποφάσεις, δεν χρειάζεται να κλαψουρίζουμε συνεχώς. Ήρθε η ώρα». Πρόσθεσε ότι γίνονται κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους ομολόγους του, της Γαλλία και της Γερμανίας, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας, προκειμένου «να υπογράψει τις συμφωνίες, που της προτείνονται, και να συμμορφωθεί προς τα ήδη συμφωνηθέντα».

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας (εγκαταλειμένα σπίτια όπου συνωστίζονται 200 και 300 μαζί και τίθενται ζητήματα κινδύνου της δημόσιας υγείας), ο υπουργός είπε ότι είναι σε εξέλιξη διάλογος με φορείς, εκπροσώπους των κατοίκων και τον δήμαρχο και θα ξεκινήσει προσπάθεια, στην οποία όλοι χρειάζονται.

«Θα υπάρξει γνωστοποίηση σε όλους ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην το ανεχθούμε άλλο και θα δράσουμε. Θα τους ενημερώσουμε όλους, όπως προβλέπει η δημοκρατική μας συνείδηση, κι από την άλλη, η απόφαση να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάληψη κτηρίων, δεν το ανεχόμαστε. Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πορνεία, το παρεμπόριο, τα ναρκωτικά. Δεν θα υπάρξει ανοχή στο καθεστώς δυσφήμισης της πόλης».

Για το πρόβλημα των ναρκωτικών, ο υπουργός τόνισε ότι «παράλληλα με το εγκληματικό φαινόμενο πρέπει να δούμε και το κοινωνικό ζήτημα». Κοινοποίησε, δε, ότι γίνεται προσπάθεια στο Συμβούλιο της Ευρώπης για ανάταξη της θέσης της χώρας και της διαπραγματευτικής της δύναμης. Ενημέρωσε, εξάλλου, ότι η Πολιτεία θα βγάλει στους δρόμους μάχιμους αστυνομικούς, καθώς «η μάχη προκύπτει από προσωπικό με υψηλό ηθικό και προσωπικό καλά εκπαιδευμένο διαρκώς».

«Δύο χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά θα αστυνομεύουν το Λεκανοπέδιο και κάθε 20 λεπτά θα περνούν από το σπίτι καθενός από μας», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, συγκροτούνται τμήματα δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο, συγκεκριμένα 90 τμήματα ασφαλείας με 3.500 αστυνομικούς. Στο σύνολο 5.500 αστυνομικοί κι επιπλέον 6.500 αστυνομικοί στα αστυνομικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν περισσότερο ως τμήματα εξυπηρέτησης του πολίτη, υποδοχής των πολιτών.

«Θα διαθέσουμε 12.000 αστυνομικούς, αρχές Απριλίου στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, στις πρωτεύουσες κάθε νομού και στην ύπαιθρο», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «φιλόδοξο». «Δεν το διαφημίζουμε, απλώς φιλοδοξούμε να εμπεδώσουμε ένα διαφορετικό αίσθημα των πολιτών απέναντι στο έγκλημα την ασφάλεια και την Αστυνομία», υπογράμμισε.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο