Αρχική | Επιχειρήσεις | Επιδοτήσεις | Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

Στονεπόμενο μήνα θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ τα τρία νέα προγράμματα κατά της ανεργίας μέσω επιδοτήσεων των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας, τα προγράμματα θα προβλέπουν:

● Την επιδότηση, για 2- 4 χρόνια, των ασφαλιστικών εισφορών 60.000 νέων ηλικίας 18-30 ετών, καθώς και μακροχρόνια ανέργων ηλικίας πάνω από 50 ετών, εφόσον προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η επιδότηση θα είναι 100% τον πρώτο χρόνο, 75% τον δεύτερο, 50% τον τρίτο και 25% τον τέταρτο. Η επιδότηση θα δίνεται με την προϋπόθεση της διατήρησης του συνόλου των θέσεων εργασίας (παλαιών και νέων) και μια νέα επιχείρηση θα μπορεί να επιδοτηθεί για το σύνολο του προσωπικού της, σύμφωνα με πληροφορίες.

● Την αποτροπή των απολύσεων σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνολογικής παραγωγικής και οικονομικής προσαρμογής μέσω της εφαρμογής προγραμμάτων κατάρτισης 10.000 εργαζομένων. Το πρόγραμμα «διατήρησης των θέσεων εργασίας» θα περιλαμβάνει την ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση, με «κάλυψη» του ΟΑΕΔ, για 2 ημέρες την εβδομάδα ή μία εβδομάδα τον μήνα (ο εργοδότης δεν θα επιβαρύνεται οικονομικά για τις ημέρες αυτές) καθώς και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών όσων εργαζομένων βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

● Την κοινωνική ή κοινωφελή απασχόληση κατ΄ αρχάς 5.000 μακροχρόνια ανέργων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού με υψηλή ανεργία, σε ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Φορέας υλοποίησης θα είναι ο ΟΑΕΔ που θα καταγράφει, θα μοριοδοτεί και θα κατατάσσει σε πίνακες, στη βάση κριτηρίων προτεραιότητας, τόσο τους μακροχρόνια ανέργους όσο και τις ειδικές ομάδες. Οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν μόνο τον βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ (στις μη κυβερνητικές το σύνολο της μισθολογικής δαπάνης θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ).

Τα προγράμματα αυτα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ και με συμψηφισμό μέρους των οφειλών (ύψους 6 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2009) του ΙΚΑ έναντι του ΟΑΕΔ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο