Αρχική | Οικονομία | Ξεκαθάρισμα ζητάει ο Γ. Παπακωνσταντίνου από την ΕΕ

Ξεκαθάρισμα ζητάει ο Γ. Παπακωνσταντίνου από την ΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξεκαθάρισμα ζητάει ο Γ. Παπακωνσταντίνου από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη σε ό, τι αφορά πιθανή παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, στην  περίπτωση κρίσης, προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια, αν και διευκρίνισε ότι δεν επιδιώκει ενεργά κάτι τέτοιο. Παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα σέβεται την απόφαση της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει με τις δικές της δυνάμεις το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Αν η Ε.Ε. είχε δώσει σαφέστερες ενδείξεις για το μηχανισμό βοήθειας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης για την Ελλάδα, τα spreads θα είχαν υποχωρήσει και η διάσωση δεν θα ήταν αναγκαία, δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.Επισήμανε παράλληλα ότι η μείωση του κόστους δανεισμού θα βοηθούσε στην εκπλήρωση των στόχων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ μέσα στο 2010.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο