Αρχική | Οικονομία | Προβλέπουν δάνεια από την ΕΕ. Διαψεύδει ο Πεταλωτής

Προβλέπουν δάνεια από την ΕΕ. Διαψεύδει ο Πεταλωτής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προβλέπουν δάνεια από την ΕΕ. Διαψεύδει ο Πεταλωτής

Ο ελβετικός τραπεζικός οίκος UBS εκφράζει σε έκθεσή της, την απογοήτευσή του για την μη εξεύρεση λύσης από το Ecofin για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ωστόσο εκτιμά ότι η χώρα θα λάβει τελικώς δάνειο από μέλη της Ε.Ε., το οποίο όμως θα συνδέεται με την επιβολή νέων σκληρών μέτρων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% ή η περικοπή του 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους.  Τυχόν περικοπή του εν λόγω μισθού θα προκαλέσει μείωση των αποδοχών τους κατά 7%, αναφέρει η τράπεζα, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει σε εκταμίευση περίπου 2 δισ. ευρώ ή το 1% του ΑΕΠ για το δημόσιο.

Ο οίκος θέτει υπό αμφισβήτηση το ΠΣΑ όπως έχει κατατεθεί εκτιμώντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 9,5% σε τρία χρόνια είναι ιδιαίτερα δύσκολη ενώ κρίνει ως αντίθετους με αναπτυξιακή προοπτική τους στόχους του ΠΣΑ δεδομένης της δημοσιονομικής σύσφιξης.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση για νέα πρόσθετα και συμπληρωματικά μέτρα, καμία σκέψη. Η μόνη σκέψη που υπάρχει είναι να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας», είπε, ερωτηθείς εάν στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο ελήφθησαν αποφάσεις για νέα μέτρα»  δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Γ. Πεταλωτής.

Ακόμα τόνισε ότι ωστόσο “πρωταρχική προτεραιότητα” της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η “απαραίτητη” υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, για το οποίο “απαιτείται και ο αναγκαίος χρόνος για να εφαρμοστεί και να αποδώσει”.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο