Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Φοροφυγάδες κατήγγειλαν τον …εαυτό τους

Φοροφυγάδες κατήγγειλαν τον …εαυτό τους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Φοροφυγάδες κατήγγειλαν τον …εαυτό τους

Σχεδόν 600 φοροφυγάδες αυτοκαταγγέλθηκαν μέσα σε δέκα ημέρες στη Βυρτεμβέργη, (νοτιοδυτική Γερμανία), ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου, μετά την απόφαση της Γερμανίας να αγοράσει από ανώνυμο πληροφοριοδότη dvd που περιέχει αναλυτικά στοιχεία Γερμανών πολιτών που φοροδιαφεύγουν, διατηρώντας κρυφές καταθέσεις σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μόνο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, μια πλούσια περιφέρεια στην οποία εντάσσονται οι πόλεις Στουτγάρδη και Καρλσρούη, 566 πρόσωπα που είχαν αποφύγει να καταβάλουν φόρους για έσοδα ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ από επενδύσεις και τόκους, αυτοκαταγγέλθηκαν από τις 5 ως τις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Βίλι Στέχελε.

Στην αρχή της εβδομάδας, ο γερμανικός Τύπος έκανε ήδη λόγο για το πρώτο “κύμα” ανάλογων  καταγγελιών σε άλλες περιφέρειες της Γερμανίας, όπως για παράδειγμα στη Βαυαρία, όπου οι "μεταμελημένοι" φοροφυγάδες έφτασαν σχεδόν τους 300, αλλά και δεκάδες άλλους; στο Βερολίνο και το Αμβούργο.

Στις αρχές του μήνα, η κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά εκ μέρους του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενός dvd προερχόμενου από την Ελβετία που περιείχε περισσότερα από 1.500 ονόματα φοροφυγάδων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τα εν λόγω δεδομένα  είχαν κλαπεί και διατίθεντο προς πώληση έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έπειτα από τη γνωστοποίηση της αγοράς του σχετικού dvd η κυβέρνηση κάλεσε τους φοροφυγάδες να αυτοκαταγγελθούν πριν η εφορία προχωρήσει σε εξέταση των δεδομένων. Μετά την καταγγελία τους, οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τους φόρους που είχαν αποφύγει, όμως δεν υπόκεινται σε δικαστικές διώξεις.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο