Αρχική | Τράπεζες | Ρευστότητα στις Τράπεζες με διατήρηση του πακέτου βοηθείας

Ρευστότητα στις Τράπεζες με διατήρηση του πακέτου βοηθείας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ρευστότητα στις Τράπεζες με διατήρηση του πακέτου βοηθείας

Η κυβέρνηση, έχει αποφασίσει τη διατήρηση στο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας τις  ελληνικές τράπεζες τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2010. Η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, θα δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα.

Σε μια περίοδο όπου η άντληση ρευστότητας από το πιστωτικό σύστημα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση διατηρεί τις ελληνικές τράπεζες υπό τα κρατικά "δεσμά" με αποτέλεσμα να μην υποχρεώνονται να επιστρέψουν κρατικές ενισχύσεις της τάξης των 10 και πλέον δισ. ευρώ.

Τα οφέλη από την παραμονή των τραπεζών στο Πρόγραμμα των 28 δισ. ευρώ είναι πολλά και για το Δημόσιο. Η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιβάλει την παραμονή των τραπεζών στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ και πέραν του φετινού Μαΐου, που ήταν η αρχική προθεσμία από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξέλιξη που θα αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 600 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μόνο για τις προνομιούχες μετοχές τους, συνολικής αξίας λίγο πάνω από 4 δις. ευρώ, οι τράπεζες πληρώνουν στο δημόσιο υπό μορφή μερίσματος άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως (10% ετήσια απόδοση σύμφωνα με τον νόμο).






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο