Αρχική | Οικονομία | Μας χρησιμοποιούν για παραδειγματισμό. Δεν κόβεται ο 14ος μισθός

Μας χρησιμοποιούν για παραδειγματισμό. Δεν κόβεται ο 14ος μισθός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μας χρησιμοποιούν για παραδειγματισμό.  Δεν κόβεται ο 14ος μισθός

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην περικοπή του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Ecofin δεν πήρε καμία απόφαση για συγκεκριμένα μέτρα. «Προχωράμε γρήγορα,προχωράμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων

που έχουμε αναλάβει» ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin στις Βρυξέλλες.

Σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσει για νέα μέτρα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης ότι τις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει τους κινδύνους που επεσήμανε το Ecofin και θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας αντιμετωπίζει τους περισσότερους από αυτούς τους κινδύνους.

Το Συμβούλιο Ecofin ενέκρινε το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας προθεσμία μέχρι το 2012 για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Σουηδού υπουργού οικονομικών Άντερς Μποργκ, που χαρακτήρισε ανεπαρκή τα ελληνικά μέτρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για ελλιπή πληροφόρηση και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ασκήσει τις επόμενες ημέρες «επιθετική επικοινωνιακή πολιτική» για να ενημερωθεί καλύτερα η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα μπαίνει μπροστά ως παράδειγμα, ούτως ώστε όλες οι χώρες του ευρώ να γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Εντωμεταξύ για τις 15 Μαΐου μετατίθεται η λήψη όποιων πρόσθετων μέτρων, καθώς το τρίμηνο αυτό απαιτείται, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, για να κριθεί η αποτελεσματικότητα των ελληνικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση του Ecofinεπισημαίνεται ότι το Συμβούλιο ζητά από την Ελλάδα να υποβάλει έως τις 16 Μαρτίου, έκθεση με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων για το 2010, και νέα έκθεση έως τις 15 Μαΐου, με τα μέτρα συμμόρφωσης που απαιτούνται.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο