Αρχική | Αγορά Εργασίας | ΑΣΕΠ: Ενέκρινε10.665 θέσεις με συμβάσεις έργου

ΑΣΕΠ: Ενέκρινε10.665 θέσεις με συμβάσεις έργου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΣΕΠ: Ενέκρινε10.665 θέσεις με συμβάσεις έργου

Nέο πακέτο 10.665 συβάσεων μίσθωσης έργου σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Οι φορείς μπορούν εφόσον δεν απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τους με το προσωπικό για το οποίο ζήτησαν αρχικώς την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το ΑΣΕΠ αφορά όλες τις κατηγορίες προσωπικού και μεταξύ των ειδικοτήτων που αιτήθηκαν οι φορείς περιλαμβάνονται: Καθαριστές, Δημοσιογράφοι, Εργάτες, Μουσικοί, Ιατροί (διαφόρων ειδικοτήτων), νηπιαγωγοί, χειριστές μηχανημάτων, πολιτικοί μηχανικοί, υδραυλικοί, ψυχολόγοι, διασώστες πληρωμάτων ασθενοφόρων, νοσηλευτές, γεωλόγοι κ.ά.
Παράλληλα το ΑΣΕΠ για τη διευκόλυνση τόσο των φορέων όσο και των πολιτών προχώρησε στην κατάρτιση μιας σειράς νέων εντύπων και υποδειγμάτων για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Τα νέα έντυπα έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και συνοδεύονται από σχετικό παράρτημα το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους, τα δικαιολογητικά συμμετοχής και τη διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων.
Στα νέα έντυπα οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώνουν τον αριθμό της προκήρυξης, τα στοιχεία του φορέα στον οποίο απευθύνεται η αίτηση. Εν συνεχεία πρέπει κάθε υποψήφιος να αναγράψει τα προσωπικά του στοιχεία, τους τίτλους σπουδών, τα λοιπά προσόντα καθώς και τις επιδιωκόμενες επιλογές απασχόλησης κατά σειρά προτίμησης.

Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
- Αντίγραφο ταυτότητας.
- Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας(μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια).
- Βασικός τίτλος σπουδών(για υποψήφιο που συμμετέχει στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ για την κατηγορία ΥΕ, μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
- Μεταπτυχιακός τίτλος για κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ(μόνο αν ζητείται από ανακοίνωση).
- Πιστοποιητικά απόδειξης χειρισμού Η/Υ(μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
- Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας(μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση). - Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ (μόνο για τις ειδικότητες που απαιτείται).
- Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο (για την απόδειξη εντοπιότητας).
- Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας(για την απόδειξη της ιδιότητας του μόνιμου κατοίκου άλλων νομών ή του δημότη χωρίς ελληνική ιθαγένεια).
- Βεβαίωση ΟΑΕΔ(για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας).
- Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). Αρκεί η προσκόμιση του ενός εκ των δύο πιστοποιητικών, εφόσον από αυτό αποδεικνύεται αναμφίβολα η πολυτεκνική ιδιότητα.
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για την απόδειξη ύπαρξης ανήλικων τέκνων).
Σημειώνεται ότι περιλαμβάνονται και άλλα δικαιολογητικά, όπως π.χ. για την απόδειξη του κριτηρίου της μονογονεϊκής οικογένειας αλλά και την απόδειξη εμπειρίας.

Πηγή: Τα Νέα






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο