Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | ΑΡΓΟ: Πτώση μετά την απόφαση "σοκ" της Κίνας

ΑΡΓΟ: Πτώση μετά την απόφαση "σοκ" της Κίνας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με απώλειες άνω του ενός δολαρίου κάτω από το επίπεδο των 74 δολαρίων το βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του αργού καθώς οι προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου φαίνονται για άλλη μια φορά αβέβαιες μετά την δεύτερη κίνηση της Κίνας να "σφίξει" τη δανειακή της πολιτική.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανέφερε ότι θα αυξήσει τα αποθεματικά των τραπεζών από τα τέλη του τρέχοντος μήνα προκειμένου να "φρενάρει" την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας της. Πρόκειται για κίνηση έκπληξη που "σόκαρε" τις αγορές, ενώ αναμένονται και τα εβδομαδιαία πετρελαϊκά αποθέματα στις ΗΠΑ, με την IEA να προβλέπει περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου κατά 1,6 εκατ. βαρέλια το 2010 λόγω της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών.

Τα συμβόλαια αργού παράδοσης Μαρτίου βρέθηκαν να υποχωρούν κατά 1,30 δολάρια στα 73,96 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο κατά 76 σεντς την Πέμπτη στα 75,28 δολάρια/βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου βρέθηκε να υποχωρεί κατά 1,20 δολάρια στα 72,92 δολάρια/βαρέλι.

"Οι αγορές ενδεχομένως να εκλάβουν τις παραπάνω εξελίξεις της Κίνας αρνητικά σε βραχυπρόθεσμη βάση καθώς η Κίνας ενδεχομένως να εισάγει λιγότερα εμπορεύματα", σχολιάζει η Amrita Sen της Barclays Capital.

"Ωστόσο, σε μακροπρόθεσμη βάση θα επιβοηθήσει την ζήτηση εμπορευμάτων. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στις αγορές εμπορευμάτων θα ήταν η ανάπτυξη της Κίνας να εκτοξευτεί στο 15% και μετά να ισοπεδωθεί στο 5%. Η πολιτική της σύσφιξης κρατάει την ανάπτυξη σε ένα πιο σταθερό μονοπάτι", προσθέτει.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο