Αρχική | ShowBiz | Γιατί αυτοκτόνησε ο «χούλιγκαν» της μόδας

Γιατί αυτοκτόνησε ο «χούλιγκαν» της μόδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο απόγειο της καριέρας του διάλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του ο Alexander McQueen, ο άνθρωπος που με τις ανατρεπτικές προτάσεις στην πασαρέλα κατάφερε να τον αποκαλούν «χούλιγκαν της μόδας».

Λίγες ημέρες πριν το δυναμικό comeback του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και ένα μήνα πριν τα 41α γενέθλιά του, ο σχεδιαστής βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Λονδίνο, προκαλώντας σοκ και πολλά «γιατί» σε επώνυμους και μη φίλους του.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε πως ο Alexander δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την αυτοκτονία της γυναίκας που τον ανέδειξε, της Isabella Blow: η εκκεντρική «ιέρεια» της μόδας, μούσα του σχεδιαστή καπέλων Phillip Tracey και διευθύντρια του «Tatler», βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της κατά την διάρκεια ενός πάρτι το 2007. «Πάω να ψωνίσω κάτι», είχε πει, πριν η αδερφή της την βρει νεκρή και διαπιστωθεί ότι είχε πάρει φυτοφάρμακο.

Το δεύτερο «χτύπημα» για τον σχεδιαστή ήρθε λίγες ημέρες πριν, στις 2 Φεβρουαρίου, όταν η πολυαγαπημένη του μητέρα έφυγε από την ζωή.

Ο τετράκις βραβευμένος ως «καλύτερος Βρετανός σχεδιαστής» και «καλύτερος διεθνής σχεδιαστής» του 2003, που παρασημοφορήθηκε από την Ελισάβετ, φαίνεται πως έπεσε στην κατάθλιψη και μάταια προσπάθησαν οι φίλοι του και ο καλός του, παραγωγός ταινιών George Forsyth, να τον συνεφέρουν.

 Συγκλονισμένοι είναι οι celebrites που τον λάτρεψαν μέσα από τις δημιουργίες του, μεγάλα ονόματα της πασαρέλας, ηθοποιοί και τραγουδιστές.

 Μεταξύ αυτών και η «δικιά μας» Καίτη Γαρμπή, που φόρεσε ρούχα του σχεδιαστή σε πάρα πολλά προγράμματά της και το 2003 επιλέχθηκε ως το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας για το άρωμά του, «Kingdom», στην Ελλάδα.

Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Rihanna, Penelope Cruz, Lady Gaga, Dita Von Teese, Kim Kardashian είναι μερικοί μόνο από τους σταρ που δήλωσαν το σοκ τους και έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον σχεδιαστή.

star






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο