Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Olympic Air - Aegean Airlines ετοιμάζουν τον νέο «Εθνικό Αερομεταφορέα»

Olympic Air - Aegean Airlines ετοιμάζουν τον νέο «Εθνικό Αερομεταφορέα»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Olympic Air - Aegean Airlines ετοιμάζουν τον νέο «Εθνικό Αερομεταφορέα»

Η κρίση που πλήττει το χώρο των διεθνών αερομεταφορών και ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των Olympic Air με την Aegean Airlines από την οποία ζημιωμένες έβγαιναν και οι δύο εταιρείες, και παρά τις συγκρούσεις τόσο σε επιχειρηματικό πεδίο, πχ άγονες γραμμές, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, με δημόσιες δηλώσεις όπως «Το πάρτι τελείωσε!» οι  δύο πλευρές κάθισαν στο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να ετοιμάσουν έναν νέο «Εθνικό Αερομεταφορέα»

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο εταιρίες. κρίσιμη είναι η νέα συνάντηση που θα έχουν οι βασικοί μέτοχοί τους την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία θα κριθεί το  αν και πώς θα προχωρήσει η συγχώνευση Οlympic Air – Αegean Airlines. Πληροφορίες  ανέφεραν χθες ότι «εφόσον αποφασιστεί η συγχώνευση, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα».

Τα κύρια σημεία στα οποία βασίζεται η μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων είναι τα εξής: 
Με δεδομένο ότι  πρόκειται για δύο εταιρείες παρόμοιου μεγέθους με ίδιο αριθμό πτήσεων, επιβατών και αεροπλάνων και με τους στόλους ιδίου τύπου, η συμμετοχή των δύο πλευρών θα είναι ισότιμη με ποσοστό 50% η κάθε μία στο κεφάλαιο της νέας εταιρείας

Προς το παρών προσανατολίζονται να διατηρηθεί ως όνομα αυτό της  Οlympic Αir, αφού θεωρητικά είναι περισσότερο αναγνωρισμένο brand name στη διεθνή αγορά αερομεταφορών.  Πάντως, ο συνδυασμός Olympic - Aegean Air θα διατηρηθεί για ένα μεταβατικό σταδιο.

Επειδή η συγχώνευση θα φέρει και μείωση του υπεράριθμου προσωπικού, εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι δύο πλευρές φέρονται να δεσμεύονται προς τη πολιτική ηγεσία, ότι θα διασφαλιστεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων απασχόλησης και οι όποιες περικοπές προσωπικού θα αφορούν το μάνατζμεντ των δύο σημερινών εταιρειών.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο