Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Προς Εξεταστική και για τα στατιστικά

Προς Εξεταστική και για τα στατιστικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προς Εξεταστική και για τα στατιστικά

Η συζήτηση για την προσωποποίηση των ευθυνών σχετικά με τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία που έστελνε η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την οικονομική της κατάσταση, άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, με την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για σύσταση εξεταστική επιτροπής.
 
"Υπάρχει ανάγκη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, καθώς υπάρχουν θέματα προς εισαγγελική διερεύνηση, αλλά και ανάγκη να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα αναλάβει τη διελεύκανση του τοπίου", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

"Να είστε σίγουροι ότι όποια απόφαση λάβουμε έχει ένα και μόνο γνώμονα, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων απέναντι στον Έλληνα πολίτη, στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στις διεθνείς αγορές", σημείωσε ο υπουργός.

Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης αποκαλύφτηκε το απίστευτο χάος κατά τη σύνταξη των εκθέσεων προς την Ε.Ε. από πλευράς των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν αμφισβητείται και η παρέμβαση ανώτατων στελεχών προς τους υπαλλήλους που συνέταξαν τις εκθέσεις, με σκοπό την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ξεκαθάρισε ότι επί των ημερών του δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση στη Στατιστική Υπηρεσία.

O βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι άγονη σε σχέση με την αναξιοπιστία των μεγεθών και ζήτησε να μην πληρώσουν το "μάρμαρο" τα λαϊκά στρώματα.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε τα πρακτικά της συζήτησης να τεθούν στη διάθεση του εισαγγελέα και "εάν πράγματι εμπλέκονται υπουργοί, θα έρθει το θέμα στη Βουλή".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text


Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο