Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Μικρή πτώση των δεικτών στη Wall Street

Μικρή πτώση των δεικτών στη Wall Street

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εν αναμονή οι επενδυτές για τα σχέδια της Ευρώπης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της ζώνης του ευρώ. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από βραχύβια ανοδική έναρξη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα ευρωπαϊκά σχέδια αντιμετώπισης των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Παράλληλα, η αγορά στις ΗΠΑ αξιολόγησε και τις ανακοινώσεις του κεντρικού τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκι για τη σταδιακή άρση των μέτρων τόνωσης και μετακίνηση προς μια πολιτική αυστηρότερων κανόνων δανεισμού.
       
Αντίθετα, θετικό κλίμα επικράτησε στις αγορές της Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, ενώ μεικτές ήταν οι τάσεις στη Ασία.

Τελικά, στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρή πτώση κατά 0,20%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,14%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε ζημίες σε ποσοστό 0,22%.

Εξάλλου, στις ΗΠΑ, μεγάλη διόγκωση παρουσίασε τον Δεκέμβριο το εμπορικό έλλειμμα, στα 40,2 δισ. δολάρια, καθώς οι εισαγωγές υπερέβησαν τις εισαγωγές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι συνολικές εξαγωγές της χώρας ανήλθαν στα 142,7 δισ. δολάρια, ενώ το σύνολο των εισαγωγών ήταν στα 182,9 δισ. δολάρια.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο