Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Πολιτικό θρίλερ Αθήνας – Βρυξελών για το σχέδιο διάσωσης

Πολιτικό θρίλερ Αθήνας – Βρυξελών για το σχέδιο διάσωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πολιτικό θρίλερ Αθήνας – Βρυξελών για το σχέδιο διάσωσης

Δεν υπάρχει συμφωνία πάνω σε σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Καταιγίδα αντικρουόμενων πληροφοριών πλημμύρησε τα  Μέσα Ενημέρωσης, για το αν υπάρχει πρόθεση των Κοινοτικών Εταίρων να προσφέρουν «χείρα βοηθείας» στην Ελλάδα. Οι δύο βασικοί ενδιαφερόμενοι, Γερμανία και Γαλλία, η κάθε μία για δικούς της λόγους, πιέζουν την Ελλάδα για περισσότερα μέτρα.  Η Ελληνική πλευρά, με τον πιο επίσημο τρόπο, ισχυρίζεται ότι θα τα «καταφέρουμε μόνοι μας»  και ότι δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια. Πρόκειται για ένα οικονομικό-παιχνίδι, που θα διαρκέσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, δηλώνει ότι είναι σε εξέλιξη προετοιμασίες σχεδίου αρρωγής, το οποίο μπορεί να λάβει τη μορφή δανείων προς την Ελλάδα από ορισμένες χώρες της ευρωζώνης. Επίσης, εξετάζεται  η πιθανότητα να καταβληθούν πρόωρα οι επιδοτήσεις της ΕΕ προς τη χώρα μας.

Ωστόσο αξιωματούχοι της ΕΕ, σημειώνουν ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, καθώς οποιαδήποτε κίνηση πανικού, θα αποτελέσει σήμα προς τους κερδοσκόπους να συνεχίσουν τις επιθέσεις προς το ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι ευρωπαίοι εταίροι μας εμφανίζονται αποφασισμένοι να βγουν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης με κοινό κείμενο που θα αναφέρεται στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ξεκάθαρο ότι κάθε παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι περιττή.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text


Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο