Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Προχωράει στη λύση Παπανδρέου η Ευρωπαϊκή Ένωση

Προχωράει στη λύση Παπανδρέου η Ευρωπαϊκή Ένωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προχωράει στη λύση Παπανδρέου η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η παροχή δανειακών εγγυήσεων στην Ελλάδα από την Ε.Ε., ώστε να απομακρυνθούν οι φόβοι των αγορών για αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, είναι αυτό που επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες.

Όπως πρώτο είχε γράψει το Hellenic Business, «Τη λύση στο πρόβλημα του ευρώ έχει στα χέρια του ο Γ. Παπανδρέου» η εγγύηση των ελληνικών δανείων, είναι η κίνηση που θα καλύπτει τις ανησυχίες των αγορών, θα επαναφέρει την ηρεμία στη ζώνη του ευρώ, αλλά και θα αποκλιμακώσει το δυσβάστακτο κόστος για την Ελλάδα.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται κοινοτικές πηγές.
Κατά το δημοσίευμα το σχέδιο θα εφαρμοστεί εντός του πλαισίου της ΕΕ, με την καθοδήγηση όμως της γερμανικής κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να συζήτησε πρόσφατα την ιδέα αυτή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Η λύση αυτή, περιλαμβάνει και την τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου σε θέση που θα του δίνει τη δυνατότητα του κοινοτικού τοποτηρητή στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο