Αρχική | Οικονομία | Τη λύση στο πρόβλημα του ευρώ έχει στα χέρια του ο Γ. Παπανδρέου

Τη λύση στο πρόβλημα του ευρώ έχει στα χέρια του ο Γ. Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τη λύση στο πρόβλημα του ευρώ έχει στα χέρια του ο Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στον οποίο θα ζητήσει να παρέμβει άμεσα για την προστασία του ευρώ

Ο ¨Έλληνας πρωθυπουργός, αναμένεται να επαναφέρει το αίτημα για την έκδοση ευρωομολόγου, λύση που υπάρχει μέχρι στιγμής ως σενάριο. Στο τραπέζι έχει πέσει άλλη μία πρόταση, που οριστικοποιείται αυτές τις ώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι Γαλλία και Γερμανία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει βοήθεια υπό όρους προς τους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) ώστε να σταματήσουν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που έχουν απώτερο στόχο το κοινό νόμισμα.
Η ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να εγγυηθούν Γερμανία και Γαλλία τα δάνεια της Ελλάδας.

Η εκτόξευση των Spreads, η πτώση στα Χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη και η μεγάλη υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου από την αρχή της χρονιάς, καθιστούν επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας από τις δύο χώρες.

Μια κίνηση που θα καλύπτει τις ανησυχίες των αγορών, θα επαναφέρει την ηρεμία στη ζώνη του ευρώ, αλλά και θα αποκλιμακώσει το δυσβάστακτο κόστος των δανείων της Ελλάδας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο