Αρχική | Οικονομία | Η υπουργός απαγορεύει τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Η υπουργός απαγορεύει τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η υπουργός απαγορεύει τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Το υπουργείο Οικονομικών, με νέα αγορανομική διάταξη επιχειρεί τον περιορισμό στις προσφορές των προϊόντων των σούπερ μάρκετ, περιορίζοντας στους τρεις μόνο μήνες το χρόνο το φαινόμενο "1+1" και "2+1" στα είδη τροφίμων.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, κ Λούκα Κατσέλη "στόχος είναι να περνούν οι μειώσεις απευθείας στις τιμές πώλησης των προϊόντων και να σταματήσει η προσφορά οικιακών σκευών  με καφέδες, γιαούρτια και αλκοολούχα ποτά".
Ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε κύκλος διαπραγματεύσεων με τις βιομηχανίες, τις προμηθευτικές, τις πολυεθνικές και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με επικεφαλής τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Εμπορίου Σ. Κομνηνό, που κατέληξαν με συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Βασική επιδίωξη είναι να επιτευχθεί πραγματική και σταθερή μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Στελέχη της γενικής γραμματείας υπογραμμίζουν ότι "από στιγμή που οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν σε προσφορές για την προσέλκυση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, τότε είναι καλύτερο να κάνουν μειώσεις απευθείας στις τιμές των προϊόντων που έχουν πραγματικά ανάγκη οι πελάτες".

Από την αγορανομική διάταξη εξαιρούνται εμπορικές επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται διαφορετικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα ένας όμιλος με θυγατρική τροφίμων και μία άλλη με άλλο διατροφικό είδος.

Από την πλευρά τους και οι καταναλωτικές οργανώσεις επισημαίνουν, ότι έτσι καταργούνται οι «προσφορές» του τύπου «στα ζυμαρικά δώρο το τηγάνι, στον καφέ δώρο το ποτήρι κτλ» καθώς δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στο κοινό. "Ο καταναλωτής έχει ανάγκη από πραγματικά φτηνά προϊόντα", υπογραμμίζουν εκπρόσωποι τους.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο