Αρχική | Οικονομία | Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει τις αποφάσεις του

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει τις αποφάσεις του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει τις αποφάσεις του

Ανώτατο συντελεστή 40% για εισοδήματα χαμηλότερα των 75.000 ευρώ θα προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα που θα νομοθετηθεί έως τα τέλη του μήνα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

"Ο συντελεστής 40% θα εφαρμοστεί σε χαμηλότερο σε σχέση με σήμερα όριο εισοδήματος, αλλά θα υπάρξουν ενδιάμεσοι συντελεστές που θα δημιουργούν ελάφρυνση για όλα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα", ανέφερε ο Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών για λογαριασμό της εφημερίδας Τα Νέα.

Με συντελεστή 40% φορολογούνται σήμερα μόνο εισοδήματα άνω των 75.000 ευρώ.

Πάντως, ο Παπακωνσταντίνου απέκλεισε την επιβολή φορολογικού συντελεστή πάνω από το 40%, λέγοντας ότι οι πολύ μεγάλοι φορολογικοί συντελεστές δημιουργούν επιπλέον κίνητρα για φοροδιαφυγή.

Σχετικά με τις αποδείξεις ανέφερε ότι η συμβολή τους για το αφορολόγητο και την επιπλέον έκπτωση φόρου θα είναι ανάλογη του εισοδήματος.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα χρειαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα και αν κινδυνεύει να μην μπορεί να δανειστεί την άνοιξη ο Παπακωνσταντίνου είπε: "Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, πλέον το πιο σημαντικό όπλο μας είναι η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των πολιτικών μας".

"Όσο πιο γρήγορα έχουμε θετικά αποτελέσματα στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση των δαπανών τόσο πιο γρήγορα θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση μας έναντι των αγορών και των διεθνών εταίρων".

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΕ ενέκρινε το σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την μείωση του υπέρογκου ελλείμματος, όπως η επέκταση του παγώματος στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων σε μισθούς κάτω των 2.000 και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ωστόσο, τα μέτρα έχουν ήδη προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις. Οι τελωνειακοί και εφοριακοί υπάλληλοι προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη.

Στις 24 Φεβρουαρίου προγραμματίζει απεργία και η ΓΣΕΕ.

Οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως υποχώρησαν την Παρασκευή, εν μέρει λόγω ανησυχιών ότι τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας θα μεταδοθούν και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν 9μήνου έναντι του δολαρίου την ίδια ημέρα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο