Αρχική | Πολιτική | Σήμερα από τον πρωθυπουργό το τελικό «ναι»

Σήμερα από τον πρωθυπουργό το τελικό «ναι»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σήμερα από τον πρωθυπουργό το τελικό «ναι»

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για τα φορολογικά μέτρα και την εισοδηματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, διεξάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, ειδικά στο φορολογικό, πρέπει να ανακοινωθούν το αργότερα έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας  στη Βουλή στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο ή την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τα φορολογικά μέτρα.

Χθες πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το Ασφαλιστικό, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι αλλαγές που αποφασίζονται αφορούν τη φορολογική κλίμακα, όπου ο συντελεστής θα είναι 15% για τα εισοδήματα μεταξύ 12.000 και 15.000, και ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής του 40% θα εφαρμόζεται για εισοδήματα από 60.000 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα, κόβονται 940 φοροπαλλαγές, καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση, επανέρχεται ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας για ακίνητα 400.000 ευρώ και πάνω, η υποβολή των δηλώσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και πόθεν έσχες θα υποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι ,ενώ αυστηροποιούνται οι ποινές για την φοροδιαφυγή.

Οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, ενώ η ψήφισή τους προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο