Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Σήμερα στο Μαξίμου αποφασίστηκαν τα όρια συνταξιοδότησης

Σήμερα στο Μαξίμου αποφασίστηκαν τα όρια συνταξιοδότησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σήμερα στο Μαξίμου αποφασίστηκαν τα όρια συνταξιοδότησης

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό αποτέλεσαν το θέμα της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο, και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της τελικής εισήγησης που θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Παρόντες, εκτός των κ.κ. Πάγκαλου και Λοβέρδου, ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη, το ενδεχόμενο συνταξιοδότησης στα 67 έχει ουσιαστικά αποφασιστεί, ενώ  οι περισσότερες αλλαγές θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Μεγάλες περικοπές θα γίνουν στις πρόωρες συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ 4οαρηδες, νέοι, γυναίκες και στρατιωτικοί θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Επίσης, τα όρια ηλικίας ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο θα «συναντηθούν» στο 65, ενώ θα πριμοδοτείται η παραμονή στην εργασία μέχρι τα 67. Παράλληλα, ο χρόνος ασφάλισης θα αυξηθεί σταδιακά από τα 35 στα 40 έτη και οι παροχές όλων των ταμείων θα είναι ενιαίες και στο ύψος του ΙΚΑ.

 Στους στρατιωτικούς θα καθιερωθεί 35ετία χωρίς όριο ηλικίας ή συνταξιοδότηση στα 55, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην αστυνομία. Παράλληλα, νέα επιτροπή θα μελετήσει τις αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η ενιαία σύνταξη.

Από τις επικείμενες αλλαγές θα επηρεαστούν άμεσα 300.000 ήδη ασφαλισμένοι. Το μεγαλύτερο τίμημα θα πληρώσουν οι σημερινοί 40άρηδες, που θα συνταξιοδοτηθούν έως το 2020, αλλά και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση θα ανοίξει και επίσημα τα χαρτιά της την Τρίτη, στη συνεδρίαση της επιτροπής διαλόγου για το ασφαλιστικό, από την οποία έχουν αποχωρήσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, τα συνδικάτα ετοιμάζουν απεργίες, με την ΑΔΕΔΥ να κινητοποιείται στις 10 Φεβρουαρίου και την ΓΣΕΕ στις 24 του μήνα.

 





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο