Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για το φορολογικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για το φορολογικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για το φορολογικό

Oι συσκέψεις στο Μαξίμου το Σαββατοκύριακο ήταν πυρετώδεις, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και το ραντεβού με τον Νικολά Σαρκοζί. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση, προτίθεται με τις ανακοινώσεις της οι οποίες αναμένονται έως και την Τρίτη. να αποκαλύψει τις προθέσεις της για το φορολογικό και ασφαλιστικό.
Στο φορολογικό αναμένονται νέα φορολογική κλίμακα, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, σύνδεση του αφορολόγητου με τις αποδείξεις, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ταμειακές μηχανές παντού και αυστηρές ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο θα μειωθεί σε 8.000 ή 10.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 12.000 θα προέρχεται από αποδείξεις. Αν υπάρχουν λιγότερες αποδείξεις θα μπει φόρος 10%, ενώ αν οι αποδείξεις είναι περισσότερες θα υπάρχει έκπτωση φόρου.

Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα επιβάλλεται σε ποσά άνω των 40.000 ευρώ, οι φοροαπαλλαγές θα περικοπούν δραστικά, ενώ επανέρχεται ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ.
Βαριές θα είναι οι «καμπάνες» για όσους φοροδιαφεύγουν, όπου δεν αποκλείονται ακόμα και οι... συλλήψεις, αλλά και η προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας από τους καταστηματάρχες.

Από την άλλη, οι 40αρηδες και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θα πληρώσουν την «νύφη» για το ασφαλιστικό, όπου δεν αποκλείεται η ηλικία συνταξιοδότησης να ανέβει στα 67.
Το όριο ηλικίας για σύνταξη με 35 έτη εργασίας, αν αυτά δεν γίνουν 40, αυξάνεται στα 60, ενώ θα καταργηθεί η υποχρεωτική έξοδος για τους δημόσιους υπαλλήλους στα 35 έτη ασφάλισης. Σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς, η 25ετία θα αυξηθεί σε 35ετία ή θα τεθεί υποχρεωτικό όριο τα 55 χρόνια.

Τέλος, στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και ο ορισμός ενιαίας σύνταξης για όλα τα ταμεία. Αυτή θα ξεκινά από τα 300 ευρώ και το επιπλέον ποσό θα καθορίζεται από τα χρόνια ασφάλισης και το ύψος των αποδοχών.

Πάντως, σε δύο δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάσσεται κατά των ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, παρά το ότι δηλώνει έτοιμη για θυσίες με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Σε αυτή την συγκυρία όλοι χρειάζεται να συνεισφέρουμε δίκαια, ανάλογα με τις δυνατότητές μας και οι πλέον αδύναμοι θα προστατευτούν», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο