Αρχική | Οικονομία | Ολυμπιακή: Χάνονται συντάξεις και προνόμια

Ολυμπιακή: Χάνονται συντάξεις και προνόμια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ολυμπιακή: Χάνονται συντάξεις και προνόμια

Την απόφαση της κυβέρνησης, να μην προβεί σε κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ή σε άλλη σχετική ρύθμιση για θέματα προσωπικού της Ολυμπιακής, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Ολυμπιακής, στα οποία αφορά η ρύθμιση, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως, παρά το ότι δεν θα κυρωθεί αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα γίνουν σεβαστά όσα δικαιώματα έχουν δίκαια και θεμιτά προκύψει από αυτή την πράξη.

Σε συμπληρωματική ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι σύμφωνα με τον νόμο, αυτή η πράξη έχει συγκεκριμένη προθεσμία 40 ημερών μέχρι να κυρωθεί, αλλά μέχρι αυτό να συμβεί ισχύουν οι συνέπειές της και «άρα σε αυτό διάστημα ό,τι δικαιώματα έχουν γεννηθεί θα γίνουν δεκτά σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα».

Η  απόφαση της κυβέρνησης σημαίνει ότι 1.800 υπάλληλοι δεν θα βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, κυρίως τεχνικοί και διοικητικοί  υπάλληλοι που έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν κάποια δημόσια υπηρεσία στην οποία θα μεταταχθούν
700 περίπου εργαζόμενοι στην Pantheon Airways, Olympic catering, Γαλλιλαίος και στην Ολυμπιακή καύσιμα και οι υπάλληλοι των σωματείων της Ολυμπιακής, χάνουν τα προνόμια των εργαζόμενων στην παλαιά Ολυμπιακή.

Επίσης, όσοι μεταταχθούν δεν θα πάνε στη νέα υπηρεσία με το μισθό που ελάμβαναν ως υπάλληλοι της  Ολυμπιακής -όπως προβλεπόταν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου- αλλά με το μισθό της νέας υπηρεσίας συν 500 ευρώ.

 Οι πιλότοι χάνουν το προνόμιο που είχαν εξασφαλίσει να μπορούν να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών από 1 έως 15 και στη συνέχεια να προσληφθούν στην ΥΠΑ.

Για το  Δημόσιο το κόστος όλων των παραπάνω θα ήταν περίπου 670 εκατομμύρια ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr