Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Μας λένε ότι είναι «Η τελευταία μας ευκαία»

Μας λένε ότι είναι «Η τελευταία μας ευκαία»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά την έγκρισηαπο την ΕΕ, του προγράμματος σταθερότητας και την όλη θετική ρητορική που απορρέει από αυτό, η Deutsche Bank θεωρεί ότι η Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς στενής παρακολούθησης από την Κομισιόν καθώς θα πρέπει να αποδείξει εμπράκτως την δυνατότητα υλοποίησης των φιλόδοξων στόχων του σχεδίου.

Ο οίκος σε σχετική έκθεσή του "προειδοποιεί" ότι η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Άλλωστε η Κομισιόν έχει ήδη "κλιμακώσει" τις διαδικασίες μείωσης του ελλείμματος με τα χρονικά περιθώρια να περιορίζονται στους 4 μήνες και την Ελλάδα να βρίσκεται στα πρόθυρα επιβολής κυρώσεων αν δεν τα καταφέρει.

Ο οίκος στα προς επίτευξη βήματα υπογραμμίζει την δυνατότητα εφαρμογής ή όχι των πρόσθετων μέτρων (φορολογία στα καύσιμα, μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος και πάγωμα των μισθών) που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον σειράς διαμαρτυριών το προσεχές διάστημα με τον χορό να ανοίγουν οι εφοριακοί (σήμερα) και να ακολουθούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ μέσα στο μήνα.

Η Deutsche Bank δίνει μεγάλη βαρύτητα στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, προχωρώντας σε διπλή ανάγνωση των δεδομένων. Από τη μια οι θετικοί τόνοι της Κομισιόν αναφορικά με το ΠΣΑ κάνουν την προοπτική των κυρώσεων απίθανη. Από την άλλη, όμως, προκύπτει το ζήτημα να μην γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση από την ΕΚΤ. Και σε αυτό το σημείο η αξιολόγηση αποτελεί σημείο "κλειδί".

Τέλος, ο οίκος αναφέρεται στα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας. "Αν και η Ελλάδα δεν αποτελεί την πιο ανοιχτή οικονομία, η ανάκαμψη του παγκόσμιου οικονομικού κύκλου δεν είναι αρνητική. Παρ' όλα αυτά ο δείκτης μεταποίησης της Ελλάδας αρχίζει να "γέρνει". Και η αδύναμη ανάπτυξη θα επιδεινώσει την προσαρμογή του δημοσιονομικού βάρους της χώρας, καταλήγει.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές