Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Τους αγρότες περιμένει η κ. Μπατζελή

Τους αγρότες περιμένει η κ. Μπατζελή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τους αγρότες περιμένει η κ. Μπατζελή

«Το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε και κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για αδιαλλαξία» ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, τονίζοντας, εκ νέου, ότι δεν τίθεται θέμα καταβολής οικονομικών ενισχύσεων.

Η υπουργός κάλεσε, επίσης, από το βήμα της συνέντευξης Τύπου για την έκθεση «AGROTICA» τους αγρότες να μην κλείνουν τα σύνορα, διότι -όπως είπε- έτσι εξωτερικεύουν την κρίση και κάνουν κακό στη χώρα.

Η κα Μπατζελή ανακοίνωσε ότι από τις 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει η καταβολή του υπόλοιπου των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων στους δικαιούχους, προσθέτοντας πως μετά τη λήξη των πληρωμών αυτών θα αρχίσει και η εξόφληση για τις αποδεσμευμένες ενισχύσεις (ντομάτα, βαμβάκι και ενδεχομένως ρύζι). Τέλος Μαρτίου θα καταβληθούν και οι εξισωτικές αποζημιώσεις για την απονιτροποίηση και τα βιολογικά προϊόντα.

Όσο για την επιστροφή του ΦΠΑ στους παραγωγούς, αυτή θα πραγματοποιηθεί -αν αυτό καταστεί δυνατόν- τον Απρίλιο, ένα μήνα, δηλαδή, νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με την κα Μπατζελή η ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2010.
Αναφερόμενη, τέλος, στο θέμα των αγροτικών αποζημιώσεων του «πακέτου Χατζηγάκη», η κα Μπατζελή επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα οι «πάρα πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με στόχο να μην επιστραφεί τίποτα».

Στομετξύ, να ενημερωθεί για συλλήψεις ή δικογραφίες σε βάρος των αγροτών που προχώρησαν στο χθεσινό αποκλεισμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» ζητά, με επείγον έγγραφό του προς τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο Εισαγγελέας ζητά, επίσης, ενημέρωση για το εάν και με ποιο τρόπο εφαρμόστηκε η παραγγελία που είχε δώσει πριν από τρεις εβδομάδες, σχετικά με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στις περιπτώσεις που συντρέχει το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές