Αρχική | Οικονομία | Μετά την Ελλάδα, νέος στόχος των κερδοσκόπων

Μετά την Ελλάδα, νέος στόχος των κερδοσκόπων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μετά την Ελλάδα, νέος στόχος των κερδοσκόπων

Με την "επίθεση" που δέχονται τα Πορτογαλικά ομόλογα συνδέεται η αντιστροφή του κλίματος στο ΧΑ. Το spread των Πορτογαλικών κρατικών τίτλων διευρύνεται σημαντικά με το επιτόκιο του δεκαετούς να διαμορφώνεται στις 4,6% περίπου, εικόνα που παραπέμπει στην "περιπέτεια" που πέρασαν (και εξακολουθούν να περνούν) τα Ελληνικά ομόλογα.

Η αγορά θεωρεί πως οι κερδοσκόποι βρίσκουν νέο "στόχο" ικανό να επηρεάσει ευρύτερα τις περιφερειακές οικονομίες και βέβαια η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα άλλοθι για τους σκληρούς παίκτες των χρηματιστηρίων.

Είναι ξεκάθαρο πως η χρηματιστηριακή αγορα παραμένει σε σύγχυση και χωρίς να καταφέρνει να βρει σαφή κατεύθυνση, ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε πως υπάρχουν παράλληλα ενδείξεις για διάθεση στήριξης πάνω από το ψυχολογικό σημείο των 2.000 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κατάφερε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να διατηρηθεί πάνω από τις 2.000 μονάδες, ωστόσο η τάση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Και αυτό γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει απόλυτα εξαρτημένο από τις ενδογενείς εξελίξεις. Επομένως τα βλέμματα των συναλλασσομένων είναι στραμμένα στη σημερινή αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τη Κομισιόν και στα σχόλια των ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά η αγορά θα αξιολογήσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του Γενικού Δείκτη αποτελεί το spread, το οποίο συνεχίζει να υποχωρεί.

axiaplus.gr






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο