Αρχική | Χρηματιστήριο | Ποιοι αγοράζουν μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ποιοι αγοράζουν μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε μικρή μείωση της συμμετοχής τους στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά τον μήνα Ιανουάριο προχώρησαν οι ξένοι επενδυτές σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπύρος Καπράλος στα πλαίσια γεύματος στους δημοσιογράφους.

Ο κ Καπράλος δήλωσε ότι αγοραστές τον περασμένο μήνα ήταν οι Έλληνες ιδιώτες ενώ πωλητές οι εγχώριοι θεσμικοί και οι τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΧΑΑ μιλώντας για τις προοπτικές του Ελληνικού χρηματιστηρίου κατά το 2010 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από τους πρωταρχικούς στόχους είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών εποπτείας και risk management.

Παράλληλα ο κ Καπράλος τόνισε ότι η ΕΧΑΕ θα προχωρήσει στην εισαγωγή νέων επενδυτικών προϊόντων στην δευτερογενή η πρωτογενή αγορά όπως ομόλογα ή ETFS ξένων δεικτών/ χρυσού κτλπ και εταιρικά ομόλογα.

Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται το κανονιστικό πλαίσιο για την εισαγωγή ναυτιλιακών εταιρειών στο ΧΑΑ.

Όσον αφορά στην εισαγωγή νέων εταιρειών στο ελληνικό χρηματιστήριο ο κος Καπράλος δήλωσε ότι θα εισαχθούν στο ΧΑΑ δυο εταιρείες real estate, η μια της Εθνικής τράπεζας και η άλλη του ΟΤΕ.

Ερωτώμενος για το φόρο υπεραξίας και για το φόρο των συναλλαγών, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι η ΕΧΑΕ έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της στο υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο νόμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "το υπουργείο έχει το μαχαίρι και το πεπόνι όσον αφορά στους νόμους για τη φορολογία μερισμάτων, υπεραξίας και συναλλαγών.

Εμείς έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις μας αλλά η τελική απόφαση ανήκει στο υπουργείο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο