Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Χωρίς εκπλήξεις η σημερινή εκλογή του 81χρονου Κάρολου Παπούλια

Χωρίς εκπλήξεις η σημερινή εκλογή του 81χρονου Κάρολου Παπούλια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χωρίς εκπλήξεις η σημερινή εκλογή του 81χρονου Κάρολου Παπούλια

Κάποτε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πολιτικό γεγονός που θύμιζε θρίλερ. Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για άλλα πέντε χρόνια (υπέρ)ψηφίζουν σήμερα το πρωί τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί. Ο 81χρονος Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος με 266 ψήφους έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία. Ο Ηπειρώτης πολιτικός, που διετέλεσε επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών, εκλέχθηκε έκτος Πρόεδρος της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 με ψήφους-ρεκόρ (279).

Σήμερα αναμένεται να επανεκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα με 266 ψήφους. Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ενώ «παρόντες» θα ψηφίσουν -για συμβολικούς λόγους- οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως και να έχει όμως, ο κ. Παπούλιας θα είναι και πάλι από σήμερα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία του θα γίνει στα μέσα Μαρτίου. Είναι ο τρίτος Πρόεδρος -μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλο- που εκλέγεται για δεύτερη φορά στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Χθες ο κ. Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο δήλωσε: «Είναι εμφανές ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση της μεταπολίτευσης. Τα πολιτικά κόμματα θα χρειαστούν καλύτερες συνεννοήσεις και η εκλογή του Κάρολου

Παπούλια είναι μια καλή εκκίνηση, γιατί έχουμε έναν Πρόεδρο σοβαρό, σοφό και συνετό, ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει -εάν, όπου και όπως χρειαστεί- καλές και ωφέλιμες για τον τόπο υπηρεσίες».

Να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσημη συνάντηση που είχε ως έκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Παπούλιας ήταν με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές