Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Τα τρία βασικά μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός

Τα τρία βασικά μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πάγωμα μισθών στον στενό και ευρύτερο τομέα, μαζί με μείωση των επιδομάτων κατά 10%, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα είναι τα τρία νέα μέτρα τα οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου στο διάγγελμα του για την οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός ευρύτερου κερδοσκοπικού παιχνιδιού και όλοι πρέπει να συμπαραταχθούν και να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια.

Ο ίδιος τόνισε πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα αντιμετωπίσει το μεγάλο έλλειμμα και το χρέος και "θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε βαθειά και διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας".

Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα αντιμετωπίζεται σαν αδύναμος κρίκος και οι οροί του δημόσιου δανεισμού έχουν γίνει επαχθέστροι απειλώντας να πνίξουν την οικονομία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας και κάλεσε εργοδότες και εργαζόμενους να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει όλα τα μέτρα που θα αποτρέψουν το κίνδυνο, μέσω της μείωση του ελλείμματος, της σπατάλης και της περιστολής των δαπανών. Δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, πέραν της φορολογικής ωρίμανσης, ενώ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο της ζωής.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Γ. Παπανδρέου θα ανακοινωθούν οι βασικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με δίκαιη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, φόρο στις επιχειρήσεις που δεν επανεπενδύουν τα κέρδη τους στην ανάπτυξη, αυξηση της φορολόγησης στις offshore εταιρείες, φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων όπως φορολογούνται τα εισοδήματα των πολιτών, αλλά και αύξηση στον ειδικό φόρο στα καύσιμα.

"Οι αλλαγές είναι δύσκολες, αλλά είναι μια προσπάθεια για να σταματήσει η πορεία της χώρας προς τον γκρεμό" αν και τα μέτρα θα αποδώσουν από το 2011, σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου.

"Θέλω να ξέρετε πως στις δύσκολες αυτές στιγμές θα κάνουμε κάθε τι για να συμπαρασταθούμε στον αδύνατο, να δώσουμε προοπτική στα νιάτα και να χτυπήσουμε την ανεργία. Η Ελλάδα είναι εδώ για τους πολίτες και είμαι βέβαιος οτι και οι πολίτες είναι εδώ για τη χώρα, κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές