Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ο Χοακίν Αλμούνια έδωσε την συγκατάθεση του

Ο Χοακίν Αλμούνια έδωσε την συγκατάθεση του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Χοακίν Αλμούνια έδωσε την συγκατάθεση του

Τα βασικά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από την Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος είναι φιλόδοξα και περιβάλλονται από κινδύνους, αλλά είναι επιτεύξιμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως το πλαίσιο των συγκεκριμένων μέτρων, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια.

"Αυτό που λέμε στις ελληνικές αρχές είναι το εξής: το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και από την πλευρά μας υποστηρίζουμε πλήρως αυτούς τους φιλόδοξους στόχους", δήλωσε ο Almunia  σε πρακτορείο και συμπλήρωσε: "Πιστεύουμε ότι η εκπλήρωση των στόχων αυτών στο διάστημα των επόμενων τριών ετών, πριν το τέλος του 2012, είναι απολύτως αναγκαία. Οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι αν και περιβάλλονται από κινδύνους".Επισήμανε παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τα ρίσκα του σχεδίου που έχει παρουσιάσει.

"Στις προτάσεις μας, δημιουργούμε μια διαδικασία παρακολούιησης της εφαρμογής του προγράμματος που θα περιλαμβάνει την ανάγκη για υιοθέτηση επιπλέον μέτρων σε περίπτωση που κάποιοι από τους κινδύνους αυτούς γίνουν πραγματικότητα", δήλωσε ο Επίτροπος, ενώ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή "δεν θα δεχτεί αποκλίσεις από το μονοπάτι για τους στόχους αυτούς".

"Κάθε φορά που θα διαπιστώνουμε αποκλίσεις θα ζητάμε για επιπλέον μέτρα διόρθωσης. Έχουμε σημειώσει ότι οι ελληνικές αρχές στο πρόγραμμα σταθερότητας δηλώνουν έτοιμες να υιοθετήσουν επιπλέον μέτρα αν -στο πλαίσιο της διαδικασίας παρακολούθησης- τους ζητήσουμε κάτι τέτοιο".

Σημείωσε ότι στις παρατηρήσεις της η Κομισιόν θα ζητήσει από την Αθήνα να εφαρμόσει το σύνολο των μέτρων που περιγράφεται στο πρόγραμμα σταθερότητας και περιλαμβάνει περικοπές των δαπανών, αύξηση των εσόδων και διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Ποτέ στο παρελθόν δεν δημιουργήσαμε ένα τόσο λεπτομερές και αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης, παρακολούθησης και αναφοράς και -αν καταστεί αναγκαίο- υιοθέτησης νέων μέτρων για να αποφύγουμε τις αποκλίσεις", κατέληξε.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές