Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Αιφνιδιάζει (θετικά) τους αγρότες με μέτρα η Μπατζελή

Αιφνιδιάζει (θετικά) τους αγρότες με μέτρα η Μπατζελή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αιφνιδιάζει (θετικά) τους αγρότες με μέτρα η Μπατζελή

Από την Κομοτηνή η Κατερίνα Μπατζελή, λίγες ώρες μόνο πριν την συνάντηση με αντιπροσωπείες αγροτών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε Νέα δέσμη μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος

Το πακέτο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, το πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων για δύο χρόνια, την άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών και περίοδο χάριτος 2 ετών,  αύξηση του ορίου των δανείων για το κεφάλαιο κίνησης των αγροτών και τη διοχέτευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, από τα 28 δισ. ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, στον αγροτικό τομέα.

Παράλληλα αυξάνεται από 7 σε 11% η επιστροφή του ΦΠΑ για τους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς και για όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Η κα. Μπατζελή ανακοίνωσε επίσης τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, από 300 έως 500 ευρώ, σε ευπαθείς ομάδες αγροτών και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά το διάλογο επανέλαβε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό για να δεχθεί συντονιστικές επιτροπές και ενώσεις απ\' όλη την Ελλάδα.
Οι ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια ημερίδας, στην οποία παρέστη και μίλησε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αλλά εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα μπλόκα.

Την ίδια ώρα, συλλαλητήριο στις 6 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, με αίτημα την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και την κατάργηση του διαχωρισμού σε αγρότες κατά κύριο και μη επάγγελμα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές