Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Συνάντηση Παπούλια – Προβόπουλου

Συνάντηση Παπούλια – Προβόπουλου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνάντηση Παπούλια – Προβόπουλου

Το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο δέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Αμέσως μετά την είσοδό του στο προεδρικό γραφείο, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στις «ασφυκτικές πιέσεις από τις αγορές ομολόγων», εξηγώντας ότι «οι πιστωτές μας θεωρούν ότι πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά, με πολύ μεγαλύτερη τόλμη κι αυτό αντανακλάται στα spreads, που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο».

Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός. «Ο πρωθυπουργός διατράνωσε την αποφασιστικότητά του να χειριστεί με αμεσότητα το ζήτημα αυτό και αυτό δίνει αισιοδοξία. Πιστεύω ότι τα σύννεφα θα αρχίσουν να διαλύονται σύντομα ώστε να αρχίσουμε λίγο-λίγο να ερχόμαστε σε ομαλότητα», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ευχή για εξομάλυνση της κατάστασης και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο. «Τα σενάρια διαψεύστηκαν επισήμως. Πάντως, η μπάλα παίζεται στο γήπεδό μας. Από μας εξαρτάται το πώς θα πάνε τα πράγματα», απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για να επανέλθει ο Πρόεδρος Παπούλιας, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος».





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές