Αρχική | Οικονομία | Φοροδιαφυγή: Επιχείρηση "Σταυραετός"

Φοροδιαφυγή: Επιχείρηση "Σταυραετός"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Φοροδιαφυγή: Επιχείρηση "Σταυραετός"

Επιχείρηση «Σταυραετός» εναντίον όσων φοροδιαφεύγουν. Με την κωδική αυτή ονομασία τις τελευταίες ημέρες το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί ευρεία επιχείρηση στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τον
διοικητή Μ. Σφακιανάκη αναλαμβάνει την πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», εδώ και λίγες ημέρες αστυνομικοί και αξιωματικοί του συγκεκριμένου τμήματος πραγματοποιούν ευρεία επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σταυραετός». Σκοπός τους είναι να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα φοροφυγάδων είτε αυτά δρουν στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και ζημιώνουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό κράτος. Παράλληλα, η έρευνα θα επεκταθεί και σε κυκλώματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ξεπλένουν παράνομο χρήμα που προέρχεται από αδιαφανείς ενέργειες, ακόμα και από τον υπόκοσμο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν μπει και συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία επιδίδονται σε όργιο φοροδιαφυγής που αφορά και την απόδοση του ΦΠΑ. Μάλιστα, σε αυτό το επίπεδο τα διαφυγόντα κέρδη του ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο που η ρευστότητα έχει «φρενάρει», είναι πάρα πολλά και δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί η ζημιά που προκαλείται στο Δημόσιο και κατ' επέκταση στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως αυτή την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες σε τουλάχιστον πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας προκειμένου να εξαρθρωθούν αυτά τα κυκλώματα που στην κυριολεξία ζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται απευθείας από τον διοικητή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ. Σφακιανάκη για την πορεία των ερευνών, καθώς το θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό.

Επίσης, στο νέο σχήμα της Ασφάλειας, που εξετάζεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα είναι ανάλογο με αυτό του FBI, το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα παίζει κεντρικό ρόλο κυρίως στο οικονομικό έγκλημα, καθώς και σε αυτό τον τομέα η εμπειρία του Μ. Σφακιανάκη είναι μεγάλη, αφού για αρκετά χρόνια υπηρέτησε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο