Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | H επίλυση του ζητήματος με την ονομασία των Σκοπίων

H επίλυση του ζητήματος με την ονομασία των Σκοπίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την θέση της Ελλάδας, ότι η επίλυση του ζητήματος με την ονομασία των Σκοπίων θα προκύψει μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Antonio Milošoski, κατά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο στο περιθώριο της συνόδου για το Αφγανιστάν.

Η ελληνική πλευρά αναμένει από την ΠΓΔΜ ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή σ’ αυτή τη διαδικασία, κάτι που θα συμβάλει στην επίτευξη προόδου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ παρουσίασε την πρότασή του για αναβάθμιση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές υπογραφής συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.

Οι δυο πολιτικοί εξέτασαν, επίσης, τη δυνατότητα επίσκεψης του κ. Δρούτσα στην ΠΓΔΜ, καθώς και την έλευση στην Ελλάδα του Antonio Milošoski.

Ο κ. Δρούτσας επεσήμανε, ωστόσο, ότι η πρόταση της ΠΓΔΜ για αναβάθμιση των διπλωματικών μας αποστολών δεν συνάδει με την αρνητική, έναντι της Ελλάδας, ρητορική που καλλιεργείται στα Σκόπια, στάση που επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών και δεν βοηθάει την προοπτική επίλυσης του ζητήματος του ονόματος.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές