Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Αντιπαράθεση στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ

Αντιπαράθεση στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αντιπαράθεση σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των ταμείων. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται και η σημερινή γενιά δεν μπορεί να πληρώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά πρέπει να δούμε οπωσδήποτε τι πρέπει κάνουμε άμεσα, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα και σημείωσε ότι ενισχύονται επιχειρήσεις, οι οποίες όμως έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Σε ό, τι αφορά στο νέο πόρο για τη στήριξη του ασφαλιστικού, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι κακώς αναφέρεται ως φόρος.

Έντονη ήταν η αντίδραση της γ. γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα,  η οποία είπε ότι τα ταμεία και το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκονται στη σημερινή κατάσταση λόγω της καταλήστευσης των αποθεματικών τους και υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο να πληρώσουν αυτή τη «ληστεία» οι εργαζόμενοι.

Η κ Παπαρήγα εξέφρασε επίσης την πλήρη διαφωνία της με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προστάτευσε την περιουσία των ταμείων, υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος είπε ότι το 2004 το συνολικό ύψος των αποθεματικών ήταν 21,8 δισ. ευρώ και το 2008 29,5 δισ.

Με την πρόταση του ΚΚΕ συμφώνησε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την υλοποίησή της, ενώ σύμφωνος δήλωσε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Η πρόταση πάντως δεν μπήκε σε ψηφοφορία, λόγω του συνταγματικού περιορισμού να μη γίνεται δεκτή πρόταση που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές