Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Παπαρήγα: «Η κυβέρνηση θεσμοθετεί το δουλεμπόριο»

Παπαρήγα: «Η κυβέρνηση θεσμοθετεί το δουλεμπόριο»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να ανεχθεί ότι, πέρα από την πώληση της Ολυμπιακής, τελικά εκτός ρυθμίσεων θα μείνουν τα μεγαλύτερα θύματα -οι συμβασιούχοι, οι οποίοι αριθμούν πολλά χρόνια δουλειάς και έφτασαν να έχουν σήμερα άσπρα μαλλιά, δουλεύοντας ως συμβασιούχοι μέχρι την πώληση της εταιρείας, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μετά τη σημερινή συνάντησή της με τους απολυμένους συμβασιούχους της Ολυμπιακής.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τη θέση των απολυμένων συμβασιούχων, να υπάρξει τροποποίηση στη Βουλή και να ενταχθούν στο καθεστώς των μετατάξεων, όπως συνέβη με όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την υποστήριξή της στους αλλιεργάτες της Ν. Μηχανιώνας, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η στάση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, που αρνήθηκε να καλύψει την απεργιακή κινητοποίηση των Αιγυπτίων εργατών οι οποίοι ψαρεύουν για λογαριασμό πλουσίων «δουλεμπόρων» στη Μηχανιώνα.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για τις εργασιακές σχέσεις, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για κυβέρνηση η οποία «θεσμοθετεί το δουλεμπόριο. Το νομιμοποιεί και μάλιστα αφήνει ακόμα περισσότερο εκτεθειμένους αυτούς τους εργαζόμενους με την τρίμηνη απασχόληση, την ελαστική απασχόληση στα νύχια της εργοδοσίας, αφού λέει ότι μπορούν όλα αυτά να παρατείνονται, αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο χρηματιστηριακής εταιρείας που δεν έχει καταβληθεί, η κα Παπαρήγα είπε ότι «είμαστε ριζικά αντίθετοι, δεν μας κάνουν όμως καμία εντύπωση τα νομικά προσχήματα για το πρόστιμο, από τη στιγμή που σήμερα στη Βουλή και χθες επί ΝΔ παραγράφηκαν, όχι με νόμο αλλά ντε φάκτο, τα περίπου 70 δισ. που χρωστάει το κράτος και διαδοχικά οι κυβερνήσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με επιθέσεις κυβερνητικών αξιωματούχων κατά του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι:

«Όταν στριμώχνονται από το λαό τότε ξεκινούν τον αντικομμουνισμό. Αυτή είναι η ουσία.
Σημαίνει ότι σήμερα είναι στριμωγμένοι, όχι μόνο από την αγροτιά που αγωνίζεται αλλά είναι κυριολεκτικά χρεωμένη με ευθύνες από ολόκληρο το λαό. Κάποιος υφυπουργός, δεν θυμάμαι το όνομά του, αδιάβαστος, μπολιασμένος διαχρονικά με αντικομμουνισμό, τόλμησε να πει ότι το ΚΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, τα πέντε, που ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν τόλμησε να κάνει ούτε μία παρέμβαση στη Βουλή για την ΕΡΤ και τον ΟΠΑΠ. Είκοσι μία παρεμβάσεις έχουμε, ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τον ΟΠΑΠ. Αυτό δείχνει τη δύσκολη θέση που βρίσκονται.

Και θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη θέση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που σιγοντάρει τα αντιλαϊκά μέτρα, όσο βεβαίως και των γνωστών εμποροβιομηχάνων, μεγαλοεισαγωγέων, οι οποίοι έχουν το θράσος να θέλουν να τους αφήσουν να φέρνουν ελεύθερα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα και οι αγρότες να τους δίνουν και πάσο να περνάνε».





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές