Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Σχέδιο για την καταπολέμηση της μαφίας

Σχέδιο για την καταπολέμηση της μαφίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ιταλική κυβέρνηση που συνήλθε εκτάκτως σήμερα στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, έδρα της καλαβρέζικης μαφίας Ντραγκέτα, υιοθέτησε σήμερα ένα σχέδιο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Υιοθετήσαμε ένα σχέδιο δέκα σημείων που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ‘’κώδικα’’ νόμων κατά της μαφίας και την ίδρυση ενός εθνικού πρακτορείου το οποίο θα διαχειρίζεται τα προϊόντα που κατάσχονται από το οργανωμένο έγκλημα, η έδρα του οποίου θα είναι το Ρέτζιο της Καλαβρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου.

Το σχέδιο διαρθρώνεται σε δύο μέρη διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι: το πρώτο θα προβλέπει την άμεση δημιουργία ενός πρακτορείου για την διαχείριση των προϊόντων της μαφίας που κατάσχονται ή δημεύονται. Το δεύτερο σκέλος αφορά σε ένα σχέδιο νόμου που θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τεθεί σε εφαρμογή και που προβλέπει εννέα σημεία, έναν «κώδικα» νόμων κατά της μαφίας, που θα συγχωνεύσει όλους τους νόμους που εφαρμόζονται κατά του οργανωμένου εγκλήματος και έναν εθνικό χάρτη των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει το υπουργικό συμβούλιο στο Ρέτζιο της Καλαβρίας έπειτα από την έκρηξη μίας βόμβας μπροστά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, στις 3 Ιανουαρίου, για να απαντήσει σε αυτή την πράξη που θεωρήθηκε πρόκληση της Ντραγκέτα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές