Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Τι κάνει στο Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου

Τι κάνει στο Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι κάνει στο Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου

Από σήμερα το πρωί ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας, όπου θα πάρει μέρος στο ετήσιο διεθνές οικονομικό φόρουμ. Για τον έλληνα πρωθυπουργό είναι μια καλή ευκαιρία να συναντήσει πολλούς οικονομικούς παράγοντες, με τους οποίους θα συζητήσει τη διεθνή οικονομική κατάσταση, τις προτάσεις πολλών ηγετών για τον περιορισμό ή την αλλαγή του ρόλου των τραπεζών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα επιδιώξει να πείσει ότι η κυβέρνησή του λαμβάνει ήδη τα απαραίτητα μέτρα, προχωρώντας σε περιορισμό του λειτουργικού κόστους του κράτους.

Στο Νταβός ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με το φίλο του Αμερικανό νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος τελευταία αρθρογράφησε υπέρ της στήριξης της Ελλάδας.

Εκεί θα είναι και ο Νούριελ Ρουμπίνι, ο οικονομολόγος που προέβλεψε την κρίση, καθώς και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. Οι τρεις γκουρού της οικονομίας λένε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ανεπαρκή και δεν αποκλείουν νέα επιβράδυνση.

Ο Τ. Σόρος (ο οποίος εκτός από οικονομολόγος είναι και ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες με κερδοσκοπικές διαθέσεις) εξέφρασε χτες τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να μη βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη θέση και εκτός ευρώ. Ηταν διστακτικός όταν ρωτήθηκε αν θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα, λέγοντας ότι «μοιάζει ενδιαφέρον…».

Ο κ Παπανδρέου θα έχει επαφή και με τα διεθνή ΜΜΕ,’ όπως το CNN, WSJ, και στη συνέχεια σήμερα θα δώσει μαραθώνιες συνεντεύξεις στα οικονομικά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ αύριο θα δώσει συνέντευξη τύπου σε 40 διευθυντές εφημερίδων από όλο τον κόσμο.

Μετά το Νταβός ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει την προσπάθειά του για εξεύρεση ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων. Θα επισκεφτεί από τις 4 Φεβρουαρίου την Ινδία, ενώ σειρά έχουν η Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές