Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Εξηγήσεις Μπέζα για το πρόστιμο 5,5 δις που διαγράφηκε

Εξηγήσεις Μπέζα για το πρόστιμο 5,5 δις που διαγράφηκε

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εξηγήσεις Μπέζα για το πρόστιμο 5,5 δις που διαγράφηκε

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την αποκάλυψη ότι η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο ύψους 5,5 δις ευρώ που επεβλήθη στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποστήριξε ότι το πρόστιμο ύψους 5,5 δις ευρώ που επεβλήθη στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, δεν παρεγράφη όπως έχει καταγγελθεί στη Βουλή, αλλά απλώς ανεστάλη η είσπραξή του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη στην οποία έχει προσφύγει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του κ. Μπέζα, η ΥΠΕΕ επέβαλε τα πρόστιμα και ενημέρωσε την ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία μετά από δύο μήνες, χωρίς να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρείας, κοινοποίησε το πρόστιμο στην εταιρεία.

Έπειτα από λίγες ημέρες, η «Ακρόπολις» προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κατόπιν αυτών, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπέζας, οι υπηρεσίες ήραν τη βεβαίωση για το 90% του προστίμου, λόγω της προσφυγής.

«Πρόκειται για αναστολή και όχι για διαγραφή του προστίμου, αφού κανείς δεν έχει δικαίωμα να το πράξει, ούτε ο υπουργός», όπως είπε.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, όταν στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, το βράδυ της Τετάρτης, Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανέφερε ότι το πρόστιμο ύψους 5,5 δις που είχε επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματηστηριακή» για την υπόθεση των ομολόγων διεγράφη με απόφαση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών, ο οποίος έχει θεωρήσει ως εμπρόθεσμη την ακυρωτική προσφυγή της εταιρείας.

Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης υπενθύμισε πως της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας και επιφυλάχθηκε να δώσει πλήρεις διευκρινίσεις κατά τη συζήτηση του Απολογισμού στην Ολομέλεια.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές