Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Η (Νέα) Σμύρνη καίγεται από οικονομικό σκάνδαλο

Η (Νέα) Σμύρνη καίγεται από οικονομικό σκάνδαλο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η (Νέα) Σμύρνη καίγεται από οικονομικό σκάνδαλο

Μεγάλη υπόθεση οικονομικής διαχείρισης ξέσπασε στο  δήμο Νέας Σμύρνης, με πρωταγωνιστές τοπικούς άρχοντες και αθλητικούς παράγοντες. Μετά από εννέα χρόνια έρευνας, η εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή σε δίκη για τρία κακουργήματα στελεχών της ΠΑΕ Πανιώνιος καθώς και μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νέας Σμύρνης, για τη μεγάλη υπόθεση απάτης ύψους 1.590.556 ευρώ σε βάρος της «κυανέρυθρης» ομάδας.

Ειδικότερα, η δίωξη που αφορά τα κακουργήματα της απάτης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και χρήσης πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βαρύνει δέκα άτομα, στελέχη της ΠΑΕ Πανιώνιος καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νέας Σμύρνης.

Στη λίστα των κατηγορουμένων «φιγουράρουν» τα ονόματα του πρώην και νυν δημάρχου Νέας Σμύρνης, Γιώργου Σιότροπου και Γιώργου Κουτελάκη αντίστοιχα, της αντιδημάρχου Μαρίνας Ιακωβάκη καθώς και του πρώην μεγαλομετόχου του Πανιωνίου Αχιλλέα Μπέου.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που είχαν την ουσιαστική διοίκηση και διαχείριση στα οικονομικά της ΠΑΕ Πανιώνιος φέρονται να εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια, προκειμένου ο δήμος να χρηματοδοτήσει εργασίες στο γήπεδο του Πανιωνίου, αλλά τελικά τα χρήματα δεν κατέληγαν εκεί.

Σύμφωνα με την πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, της εισαγγελέως Εφετών Ευσταθίας Σπυροπούλου, «από τις 12 Μαρτίου 1995 έως και τις 28 Ιουλίου 2000 οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκε κατά πλειονότητα στο δήμο Νέας Σμύρνης, κατόπιν συναπόφασης και με ενότητα δόλου ενήργησαν με εναλλασσόμενους ρόλους».

Κατά την εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι «κατάρτισαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τα οποία δήθεν είχαν εκδοθεί από εταιρείες, οι οποίες, όμως, φορολογικά ήταν ανύπαρκτες. Κάποια από αυτά τα τιμολόγια φέρονταν να είχαν εκδοθεί από έναν πεθαμένο»!

Διατυπώνοντας την πρόταση της, προς τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου (το οποίο καλείται με βούλευμά του να αποφασίσει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη τελικά και για ποιες κατηγορίες) η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου υπογραμμίζει ότι στόχος των εμπλεκομένων ήταν: «Να παραπλανήσουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ, τους μετόχους της, μεταξύ των οποίων και τον κύριο μέτοχο το δήμο Νέας Σμύρνης, τα αρμόδια όργανα της ΠΑΕ (υπαλλήλους λογιστηρίου κλπ) ως και την εποπτεύουσα

Αρχή του υπουργείου Ανάπτυξης -Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως, ότι τα τιμολόγια είχαν δήθεν εκδοθεί από τους αναγραφόμενους σε αυτά εκδότες και αντιστοιχούσαν στις αναφερόμενες εργασίες με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό -από πολλές χιλιάδες μέχρι πολλά εκατομμύρια δραχμές- και τοιουτοτρόπως να πετύχουν την έγκριση και εκταμίευση από το ταμείο της ΠΑΕ αντίστοιχων χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 541.982.000 δραχμές».

Η εισαγγελέας κρίνει ότι με τις αξιόποινες πράξεις τους οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους αποδέκτες παράνομο περιουσιακό όφελος και γι’ αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές