Αρχική | Οικονομία | Κλείνουν και συγχωνεύονται 200 δημόσιοι οργανισμοί

Κλείνουν και συγχωνεύονται 200 δημόσιοι οργανισμοί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κλείνουν και συγχωνεύονται 200 δημόσιοι οργανισμοί

Υπό τη πίεση των δυσμενών εξελίξεων στην οικονομία καθώς και με την άσχημη τροπή που παίρνει η άντληση ρευστού από τις διεθνείς αγορές, η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, αποφάσισε τη συγχώνευση ή το κλείσιμο 200 οργανισμών προκειμένου να περιοριστεί το κόστος.

Η απόφαση της κυβέρνησης φέρνει στο φως πλέον τη σκανδαλώδη σπατάλη και τις εγκληματικές αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων. Για παράδειγμα, η «ΤΡΑΜ ΑΕ» της Αθήνας είχε δύο διοικητικά συμβούλια, ένα για κάθε γραμμή του τραμ. Είναι μία μόνον από πολλές, παρόμοιες περιπτώσεις.

Συγχωνεύσεις θα γίνουν σε δεκάδες φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Εξετάζεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός Ενιαίου Φορέα Τυποποίησης - Μετρολογίας που θα συμπεριλάβει οργανισμούς όπως ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ), αφού λυθούν πιθανά νομικά ζητήματα. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και

Κλιματικής Αλλαγής προωθείται η απορρόφηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου ΑΕ από τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου, ΔΕΠΑ ΑΕ.
Τρεις κατηγορίες

Προωθείται, επίσης, η ενοποίηση των διοικήσεων 16 οργανισμών, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε τρεις κατηγορίες:
1. Γεωργική έρευνα - Κατάρτιση - Ενημέρωση, όπου περιλαμβάνονται δέκα οργανισμοί.

2. Τρόφιμα, όπου περιλαμβάνονται οι: Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ), Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, Κεντρική Αγορά Αθήνας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

3. Πληρωμές - Ελεγχοι, όπου περιλαμβάνονται οι: Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ΑΓΡΟΓΗ, ΚΤΓΚ.

Στο υπουργείο Οικονομικών προωθείται η κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής ως ανενεργού. Στο υπουργείο Παιδείας καταργούνται οι ανενεργοί φορείς όπως η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, η Ιόνιος Ακαδημία, το Διαπανεπιστημιακό Συμβούλιο Έρευνας, το ΙΧΘΥΚΑ ΑΕ, η ΕΑΝΤ ΑΕ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr